Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Aviz pentru cultivarea unor produse modificate genetic
S-a dat avizul pentru cultivarea unor tipuri de cartof şi porumb modificate genetic. Specialiştii Comisiei Europene susţin că nu reprezintă niciun risc pentru sănătatea populaţiei, notează The Guardian, citat de TVR1. Criticii sunt de părere că această decizie de cultivare a unor produse modificate genetic pune pe primul loc profitul în dauna oamenilor.
Comisia Europeană a autorizat cultivarea în statele UE a unei culturi de cartof modificat genetic de la producătorul german BASF. Reprezentanţii Comisiei susţin că au fost luate măsuri ştiinţifice şi de siguranţă în cazul avizarii culturilor respective. Deocamdată, avizul priveşte doar utilizarea industrială.
Directorul de politici pe OMG-uri de la Greenpeace, Marco Contiero, a declarat că, prin această decizie, UE a deschis calea de intrare pe piaţă a organismelor modificate genetic.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cartoful modificat genetic Amflora conţine o genă marker cu rezistenţă la o serie de antibiotice. El a fost creat de compania de chimicale BASF din Germania pentru a produce mai mult amidon sub formă de amilopectină, ce poate fi procesată industrial pentru fabricarea textilelor, hârtiei şi betonului.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura