Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
„Azi e găina stresată, mâine înnebuneşte mielul"
În hipermarket sau în piaţa de cartier oamenii examinează grijulii ce ouă vor pune pe masă de Paşte. Povestea găinilor stresate şi a ouălor inscripţionate cu cifra 3 îi face însă doar să râdă. La cutie, la caserolă, în plastic sau în carton, toate mărcile de ouă se laudă că sunt cât mai naturale, iar găinile producătoare au crescut pe pajişti cât mai verzi şi au mâncat cele mai europene grăunţe. Nici un producător nu s-a gândit însă să scrie mare pe ambalaj cifrul magic al calităţii oului (de la stresatul 3 la ecologicul 0), după întreaga isterie televizată în urma căreia s-a născut mitul găinii stresate. Codul e scris pipernicit pe ou şi nu sunt puţini cei care stau să îl caute.
„Stau şi mă uit, dar până acum mai mic de cifra 3 nu am găsit. Or fi stresate găinile, dacă-s crescute în cutiuţe", spune Bogdan Gherman la rafturile dintr-un hi-permarket Carrefour. E grijuliu cu ce mănâncă fiul său de doar un an şi jumătate, nu vrea să rişte". Doamna Floarea Safir crede că nu ai cum să obţii ouă „de producţie" altfel decât dacă industrializezi găina şi o stresezi un pic: „Credeţi că la crescătoriile din curte nu stau tot în cuşti?".
Vânzările de ouă nu au fost afectate de dezbaterile intensive de la televizor despre cine-i mai stresat: oul sau găina. Alexandru Bercaru, şeful Departamentului de Produse de larg consum de la Carrefour Vitan, spune că zilele acestea, când Paştele se apropie, vânzările au crescut, iar oamenii nu mai par atât de speriaţi de stresul cu cifra 3.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Libera.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura