Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Azotul nitric este motorul cresterii pentru culturi la iesirea din toamna!

azotul-nitric-este-motorul-cresterii-pentru-culturi-la-iesirea-din-toamna

Conditiile de insamantare pentru rapita si cerealele din toamna anului trecut au fost nefavorabile in multe locuri. Conditiile de sol cu umiditate ridicata si insamantarea tarzie pana la sfarsitul lunii noiembrie au dus la compactarea solului, la dezvoltarea inegala a plantelor si, in unele locuri, la o rasarire tarzie.


Azot rapid si eficient, disponibil continuu

Dupa repausul de iarna, trebuie asigurat un aport continuu de azot, in special pentru culturile de rapita si grau slab dezvoltate la iesirea din iarna. Azotul nitric este absorbit direct de radacina plantei si este singura forma de azot pe care planta o poate absorbi la temperaturi scazute ale solului. O mineralizare semnificativa a azotului din sol incepe doar la o temperatura de 5-8 ° C in sol.

Cantitatea de N pentru fertilizarea de primavara depinde de momentul aplicarii

Rapita dupa iesirea din iarna trebuie sa isi regenereze frunzele la inceputul vegetatiei si, de asemenea, sa sustina formarea lastarilor laterali intr-un timp scurt. La sfarsitul lunii martie, cand incepe alungirea tulpinii, intreaga cantitate de N trebuie aplicata rapitei. Culturile deosebit de slab dezvoltate necesita fertilizare intensiva (80-100 kg N / ha) cu azot nitric si sulf pentru a compensa cat mai bine deficitul de dezvoltare din toamna.

Graul de toamna semanat tarziu nu a absorbit nutrienti suficienti din toamna si, din cauza dezvoltari slabe, nu are initial o cerinta ridicata fata de azot. Prin urmare, cantitatea primei doze de la reluarea vegetatiei dupa iarna ar trebui sa se bazeze pe continutul de Nmin din sol, dar foarte important este si momentul optim de aplicare.

Daca data fertilizarii este tarzie la sfarsitul lunii martie, graului nu mai are timp pentru a creste in lungime. In acest caz, cantitatea de ingrasamant trebuie crescuta semnificativ (la cel putin 80 kg N / ha) pentru a asigura rata de crestere maxima pe zi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Gasiti produsul potrivit cu NutriGuide®

Programul online de planificare a fertilizarii NutriGuide® de la Borealis L.a.t va sprijina in determinarea cantitatii potrivite de elemente nutritive pentru toate culturile dvs. si recomanda, de asemenea, produsele potrivite pentru culturile dvs. O recomandare pentru utilizarea acestor produse la datele respective de fertilizare completeaza planificarea fertilizarii. Cu NutriGuide®, utilizatorii isi finalizeaza planificarea fertilizarii culturilor prin simpla apasare a unui buton.

Inregistreaza-te gratuit accesand site-ul Nutriguide.

 




Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016