Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Azotul sub forma nitrica pentru fertilizarea graului!

azotul-sub-forma-nitrica-pentru-fertilizarea-graului

Prima doza de azot dupa iesirea culturii din perioada de iarna este foarte importanta pentru reluarea cresterilor vegetative, avand o influenta importanta asupra numarului de frati si numarului de spice/m2.


Cantitatea de azot aplicata la prima fertilizare de primavara trebuie sa fie determinata in asa fel incat aceasta si urmatoarele doze de azot(N) (in faza de alungire a paiului si burduf) sa asigure impreuna aprovizionarea continua cu azot(N) a plantelor. Aplicarea de azot(N) in timpul infratirii are un efect pozitiv asupra continutului de proteine.

 

O atentie deosebita la fertilizarea cu azot trebuie acordata si formei de azot folosite.

Azotul sub forma nitrica (NO3) este cea mai eficienta forma de azot pentru fertilizarea culturilor in aceste conditii ea fiind disponibila plantelor imediat dupa aplicare in comparatie cu azotul amidic (Uree) care are nevoie de un timp indelungat de pana la 6 saptamani la temperaturi ale solului de 5o C pentru a se transforma in forma nitrica usor asimilabila de catre plante.

Importanta alegerii produsului corect pentru prima fertilizarea cu azot a fost confirmata si de testele de fertilizare efectuate in 2020.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 

Utilizarea produsul nitrocalcar-NaC 27 N (50% N nitric si 50% azot amoniacal + 12,5% CaO) la prima fertilizare cu azot a graului in primavara a adus sporuri mai mari de productie comparativ cu varianta la care sa folosit produsul Uree (100% azot amidic).

Putem observa ca in conditiile anului 2020 caracterizat prin lipsa acuta de precipitatii din a doua parte a perioadei de vegetatie a graului (Martie- iunie) chiar si varianta fertilizata cu 120kg s.a N/ha din produsul NaC 27 N a adus un spor mai bun de productie decat varianta cu 165 kg s.a N/ha in care la prima fertilizare de primavara sa folosit produsul Uree (100% azot amidic).

 

Recomandare pentru prima fertilizare cu azot din primavara:

 

Produsul nitrocalcar- NaC 27 N - 200 - 250 kg/ha in functie de stadiul de dezvoltare al graului.

Programul online de planificare a fertilizarii NutriGuide® de la Borealis L.a.t va sprijina in determinarea cantitatii potrivite de elemente nutritive pentru toate culturile dvs. si recomanda, de asemenea, produsele potrivite pentru culturile dvs.

Inregistreaza-te gratuit accesand Nutriguide.Borealis-LAT.com 

Borealis L.A.T


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016