
Cantitatea de azot aplicata la prima fertilizare de primavara trebuie sa fie determinata in asa fel incat aceasta si urmatoarele doze de azot(N) (in faza de alungire a paiului si burduf) sa asigure impreuna aprovizionarea continua cu azot(N) a plantelor. Aplicarea de azot(N) in timpul infratirii are un efect pozitiv asupra continutului de proteine.
O atentie deosebita la fertilizarea cu azot trebuie acordata si formei de azot folosite.
Azotul sub forma nitrica (NO3) este cea mai eficienta forma de azot pentru fertilizarea culturilor in aceste conditii ea fiind disponibila plantelor imediat dupa aplicare in comparatie cu azotul amidic (Uree) care are nevoie de un timp indelungat de pana la 6 saptamani la temperaturi ale solului de 5o C pentru a se transforma in forma nitrica usor asimilabila de catre plante.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Importanta alegerii produsului corect pentru prima fertilizarea cu azot a fost confirmata si de testele de fertilizare efectuate in 2020.
Utilizarea produsul nitrocalcar-NaC 27 N (50% N nitric si 50% azot amoniacal + 12,5% CaO) la prima fertilizare cu azot a graului in primavara a adus sporuri mai mari de productie comparativ cu varianta la care sa folosit produsul Uree (100% azot amidic).
Putem observa ca in conditiile anului 2020 caracterizat prin lipsa acuta de precipitatii din a doua parte a perioadei de vegetatie a graului (Martie- iunie) chiar si varianta fertilizata cu 120kg s.a N/ha din produsul NaC 27 N a adus un spor mai bun de productie decat varianta cu 165 kg s.a N/ha in care la prima fertilizare de primavara sa folosit produsul Uree (100% azot amidic).
Recomandare pentru prima fertilizare cu azot din primavara:
Produsul nitrocalcar- NaC 27 N - 200 - 250 kg/ha in functie de stadiul de dezvoltare al graului.
Programul online de planificare a fertilizarii NutriGuide® de la Borealis L.a.t va sprijina in determinarea cantitatii potrivite de elemente nutritive pentru toate culturile dvs. si recomanda, de asemenea, produsele potrivite pentru culturile dvs.
Inregistreaza-te gratuit accesand Nutriguide.Borealis-LAT.com
Borealis L.A.T

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.