Produsele ecologice sunt din ce în ce mai solicitate în pieţele băcăuane. Deşi în ultimii ani, de pe tarabele micilor producători au început să dispară legumele obţinute în condiţii ecologice, dorinţa oamenilor de a consuma alimente sănătoase i-a determinat pe unii producători să renunţe la folosirea tratamentelor chimice.
Gheorghe Grigoraş cultivă legume ecologice de aproape cinci ani. Nu foloseşte ca îngrăşământ decât gunoiul de grajd şi, chiar dacă nu are o producţie la fel de mare ca a celor care se folosesc de îngrăşămintele chimice, îi învinge în final la numărul de clienţi.
Agricultorul recunoaşte că nu reuşeşte să-şi servească toţi cumpărătorii. „O parte din legume le ţin sub tarabă. Am clienţi care cumpără săptămânal de la mine şi atunci le pun marfa separat, pentru a fi sigur că am cu ce să-i servesc”, ne-a spus Gheorghe Grigoraş. Chiar dacă cererea de legume netratate chimic este foarte mare, pieţele băcăuane nu abundă de astfel de produse. Ponderea lor, după spusele producătorilor, nu depăşeşte 20% din marfa existentă pe
piaţă.
Cei care resimt din plin acest lucru sunt băcăuanii. „Eu prefer o roşie sau un castravete netratat chimic. Nu sunt ele aşa de ochioase, dar sunt foarte gustoase”, ne-a spus Mihaela Dobrovici, o clientă fidelă a produselor ecologice. Singurul inconvenient de care se lovesc clienţii legumelor eco este preţul, cu aproximativ 40% mai mare decât al produselor tratate chimic.
Citeste mai mult in Adevarul
Gheorghe Grigoraş cultivă legume ecologice de aproape cinci ani. Nu foloseşte ca îngrăşământ decât gunoiul de grajd şi, chiar dacă nu are o producţie la fel de mare ca a celor care se folosesc de îngrăşămintele chimice, îi învinge în final la numărul de clienţi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Agricultorul recunoaşte că nu reuşeşte să-şi servească toţi cumpărătorii. „O parte din legume le ţin sub tarabă. Am clienţi care cumpără săptămânal de la mine şi atunci le pun marfa separat, pentru a fi sigur că am cu ce să-i servesc”, ne-a spus Gheorghe Grigoraş. Chiar dacă cererea de legume netratate chimic este foarte mare, pieţele băcăuane nu abundă de astfel de produse. Ponderea lor, după spusele producătorilor, nu depăşeşte 20% din marfa existentă pe
piaţă.
Cei care resimt din plin acest lucru sunt băcăuanii. „Eu prefer o roşie sau un castravete netratat chimic. Nu sunt ele aşa de ochioase, dar sunt foarte gustoase”, ne-a spus Mihaela Dobrovici, o clientă fidelă a produselor ecologice. Singurul inconvenient de care se lovesc clienţii legumelor eco este preţul, cu aproximativ 40% mai mare decât al produselor tratate chimic.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News