Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Bănăţenii dau legumele şi fructele autohtone pe aceleaşi produse aduse de peste graniţă
Postul Paştelui şi venirea primăverii nu sunt de ajuns pentru ca timişorenii să aleagă produsele din piaţă. „Vânzarea merge destul de slab. Oamenii mai vin duminica, după ce ies de la biserică. Cel mai mult se caută fructele. Când vine vorba de legume, cumpără cartofi sau cel mult spanac”, a spus Nicolae Iovi, comerciant din Timişoara.
Timişorenii nu se uită la bani dacă vor să-şi cumpere fructe, mai ales dacă acestea încă nu s-au copt în România. Căpşunile şi cireşele aduse din alte ţări se vând mult mai bine decât merele autohtone. „Nu aducem mere româneşti pentru că nu se vând. Sigur, sunt mai mici, dar sunt naturale. Degeaba le explici asta, nu se uită la bani. Am adus mere de dincolo şi într-o lună am vândut 10 tone. Când am avut mere româneşti, din Baia Mare, am tras de două tone câteva luni bune”, a explicat Emilia Popovici, comerciantă.
Se caută cartofii şi salata
Majoritatea celor care vând legume şi fructe în pieţele din Deva sunt din Oltenia, în timp ce hunedorenii se rezumă la a vinde roşii din Spania, castraveţi din Turcia şi salată din Ungaria. Cea mai vândută legumă, cu certificat hunedorean, este cartoful. Cei interesaţi de morcovi trebuie să scoată din buzunar 2 lei pentru un kilogram, în timp ce pentru un kilogram de ardei gras trebuie să plătească 4,5 lei. Kilogramul de fasole uscată se vinde cu 8 lei, iar varza costă 2 lei kilogramul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News