Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bani mai multi in bugetul MADR, pentru plata subventiilor

bani-mai-multi-in-bugetul-madr-pentru-plata-subventiilor

Bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru anul 2019 a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament, fiind aprobate doua din cele opt amendamente.


Parlamentarii din Comisiile de agricultura din Camera Deputatilor si Senat si cei din Comisia pentru Ape, Paduri si Fond Cinegetic din Senat au avizat bugetul MADR cu 23 de voturi pentru si 9 impotriva. Amendamentele aprobate vizeaza suplimentarea bugetului cu 40,5 milioane de lei, pe credite de angajament si credite bugetare, pentru sistemul antigrindina si cu 14,5 milioane de lei pentru obiective de investitii.
 
MADR dispune in 2019 de un buget de 22,86 miliarde de lei, in crestere cu aproape 15% fata de executia preliminata pentru anul 2018, de 19,91 miliarde de lei, fondurile urmand sa fie alocate programelor pentru dezvoltarea agriculturii si mediului rural, pescuitului si afacerilor maritime.
 
Pentru urmatorii doi ani, 2020 si 2021, bugetul MADR este estimat la 18,69 miliarde lei, respectiv 18,49 miliarde lei, insa acesta va creste semnificativ pentru 2022, sumele prevazute fiind de 30,62 miliarde de lei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Creditele de angajament in 2019 reprezinta 23,92 miliarde de lei, in scadere cu 7,55% fata de anul anterior.
 
Cheltuielile curente bugetare sunt estimate la 22,83 miliarde de lei in 2019, cu 14,33% mai mult fata de anul anterior, in timp ce cheltuielile de personal ajung la 667 milioane de lei, cu 8,84% mai mult fata de alocarea din anul anterior.
 
Subventiile acordate producatorilor agricoli reprezinta 1,951 miliarde de lei, un plus de aproape 5% fata de 2018, in timp ce sumele alocate din credite bugetare proiectelor cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 reprezinta 17,85 miliarde de lei (+11,32%).
 
Principalele obiective strategice pe termen mediu ale MADR sunt asigurarea securitatii alimentare nationale prin cresterea si diversificarea productiei agricole, cresterea competitivitatii produselor agroalimentare si pescaresti romanesti pe piata europeana si globala in vederea echilibrarii balantei comerciale agricole, cresterea absorbtiei fondurilor comunitare destinate finantarii domeniilor specifice, sustinerea financiara si fiscala a agriculturii prin programe multianuale, eficientizarea structurilor de piata agricole si agroalimentare, stimularea infiintarii de depozite pentru colectarea, sortarea si valorificarea produselor agricole.
 
De asemenea, MADR mai are printre obiectivele pe termen mediu modernizarea si extinderea infrastructurii de imbunatatiri funciare si adaptarea agriculturii la schimbarile climatice, dezvoltarea sectorului pescaresc, sustinerea cercetarii agricole, a informarii, consultantei, extensiei si a formarii profesionale in agricultura, dezvoltarea si protectia zonei montane, dezvoltarea sistemului national antigrindina si de crestere a precipitatiilor.
 
Proiectul bugetului de stat pentru 2019 este construit pe o crestere economica de 5,5%, o inflatie medie anuala de 2,8% si un castig salarial mediu net lunar de 3.085 lei. Produsul Intern Brut (PIB ) pentru 2019 este estimat la 1.022 miliarde de lei.
 
Deficitul bugetar este estimat la 2,55% din PIB, in timp ce deficitul ESA este de 2,57% din PIB.
 
Conform proiectului bugetului de stat adoptat de Guvern, in 2019 sunt prevazute venituri de 164,54 miliarde lei si cheltuieli in suma de 258,73 miliarde de lei credite de angajament si in suma de 200,7 miliarde de lei credite bugetare, cu un deficit de 36,15 miliarde de lei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016