Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Băsescu: Agricultura şi turismul trebuie să fie o prioritate pentru orice guvernare

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, joi, că agricultura şi turismul trebuie să fie o prioritate pentru orice guvernare, cele două ramuri reprezentând o soluţie economică pentru a evita, pe viitor, o nouă criză în România.

Prezent la Vaslui, într-o vizită la o fermă de creştere a vacilor a omului de afaceri Adrian Porumboiu, preşedintele Traian Băsescu a spus că până în luna octombrie se vor stabili priorităţile din agricultură, informează Mediafax.

În acest sens, şeful statul a afirmat că este în lucru un plan de dezvoltare a agriculturii la care lucrează specialişti din domeniu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Am înţeles că important este să susţinem agricultura şi turismul. Am realizat foarte târziu că agricultura are nevoie de o strategie. Criza economică ne-a arătat că creşterile pe consum sunt vulnerabile. Dacă ne-am fi bazat dezvoltarea pe investiţii, agricultura fiind una din ramurile economice unde ar fi trebui făcut acest lucru, ar fi fost mult mai puţin apăsătoare criza economică decât acum. Trebuie să avem o strategie pe termen mediu prin care să asigurăm hrană pentru 22 de milioane de români şi una pe termen lung, prin dezvoltarea potenţialului pentru a asigura hrană pentru încă 60 de milioane de oameni, indiferent că sunt din Europa sau din alt colţ al lumii", a declarat preşedintele ţării.

Ideea dezvoltării agriculturii este argumentată de şeful statului prin faptul că, în opinia sa, viitoarea criză va fi una alimentară.

"Când spun că următoarea criză va fi una alimentară, mă bazez pe faptul că populaţia globului este în continuă creştere. România are potenţial pentru a asigura o parte din cererea de alimente. De aceea, a investi în acest domeniu, al agriculturii, înseamnă valorificarea potenţialului pe care-l avem şi mărirea capacităţii de export", a spus Băsescu.

În finalul discursului pe care l-a ţinut în faţa fermierilor din Moldova prezenţi la ferma lui Adrian Porumboiu, preşedintele statului a spus că a făcut doar o poză a ceea ce înseamnă agricultura, susţinând că el nu poate să fie un purtător de dialog pentru că nu se pricepe în acest domeniu.

El a afirmat că există cineva care-şi notează problemele pe care le ridică fermierii prezenţi la întâlnire, urmând a fi transmise mai departe către cei capabili să le rezolve.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016