Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Băsescu le-a cerut fermierilor să-l lase să negocieze pentru ei, că o face mai bine

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus fermierilor protestatari că până miercurea viitoare vor avea un răspuns la solicitările lor, cerându-le să-l lase să negocieze pentru ei, că o face "mai bine", şi să renunţe până atunci la proteste.
"Nu se poate găsi o soluţie în jumătate de oră. Măi, oameni buni, cred că, în modul cel mai sincer, cred că aveţi multă treabă acasă. Numai puţin. Lăsaţi-mă pe mine să negociez pentru voi, că o să negociez mai bine. Răspunsul final nu poate fi decât miercuri. Apăi, ne vedem miercuri din nou. Nu mai mergeţi în Piaţa Constituţiei, veniţi direct aici. Miercuri, că este un timp de analiză. Nu se poate mai devreme de miercuri şi mâine şi poimâine nu are cine negocia pentru voi, că eu sunt la Bruxelles, la Consiliul European, deci miercuri veţi avea un răspuns cu privire la soluţii, la soluţii favorabile, nu nefavorabile, dar nu cereţi o soluţie care poate fi o minciună. Lăsaţi să găsim o soluţie care să vă ajute şi nu o poveste", le-a spus Băsescu fermierilor care au protestat toată după-amiaza de miercuri în faţa Palatului Cotroceni.

Înainte de a coborî printre protestatari, Traian Băsescu a avut o discuţie, de aproape o oră, cu o delegaţie a fermierilor.

Ajuns în faţa Palatului Cotroceni, preşedintele a fost întâmpinat cu aplauze, fermierii scandându-i numele, însă au fost şi momente în care a fost huiduit de protestatari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Am discutat cu Guvernul, am discutat cu preşedintele CEC şi urmează să discut în noaptea asta cu directoarea Fondului de Garantare a creditului agricol, a creditului rural. Vă promit că până în luna decembrie găsim soluţii şi pentru tranşa a două. (huiduieli, n.r.) Staţi, staţi. Oameni buni, eu vreau să ştiţi o realitate şi am venit s-o înfrunt alături de voi. Nu are bugetul de stat bani acum (fluierături, n.r). Nu, nu. Atenţie. Cine v-a păcălit că sunt bani de la UE nu a fost cinstit cu voi. Subvenţie la animale nu se plătesc de UE, ci de bugetul de stat", le-a spus Băsescu.

Preşedintele le-a explicat că nu există altă soluţie. "Dacă vreţi să acceptaţi, asta este, dacă nu, nu avem alţi bani. Deci, niciodată, am o rugăminte la voi, nu încercaţi să demonstraţi ce nu s-a întâmplat niciodată. Şi în 2007, şi în 2008, banii s-au plătit în două tranşe. Anul acesta, datorită situaţiei dificile se va încerca plata tranşei a doua în luna decembrie. Dacă acceptaţi acest lucru bine, dacă nu, rămâne cum a stabilit Guvernul", a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a spus că prima tranşă a subvenţiei va fi plătită cel târziu la începutul lunii noiembrie, pentru că Guvernul a adoptat deja o Hotărâre în acest sens. "Prima tranşă se plăteşte acum, se transferă banii de la bugetul de stat, mâine apare hotărârea de guvern în Monitorul Oficial şi se transferă banii imediat către agenţiile din teritoriu pentru plăţi. Pe 1 noiembrie se încep plăţile pentru animale (aclamaţii, n.r.) Staţi, staţi. Să nu înţelegeţi greşit, prima tranşă înseamnă, în noiembrie, înseamnă 15 lei la oaie şi 200 de lei la vită", a explicat Băsescu.

Întrebat de un fermier cine le mai dă bani dacă nu mai iese preşedinte, Băsescu a răspuns: "Păi, o să ies. Hai să nu facem politică, eu încerc să găsesc o soluţie împreună cu Guvernul care să-i ajute pe crescătorii de animale, dar vă repet, nu există banii pentru toată tranşa acum".

Şeful statului le-a cerut fermierilor să înţeleagă faptul că soluţia trebuie să fie una acceptabilă de ambele părţi. "Oameni buni, mai mult de atât n-am ce să vă spun, că nu Preşedinţia rezolvă problemele, eu le pot influenţa şi am obligaţia să încerc să găsesc o soluţie între ce poate Guvernul şi ce aveţi voi nevoie. Am văzut ce poate Guvernul, am văzut ce aveţi voi nevoie, vă promit să încerc să vă ajut şi cu certitudinea se va putea, dar până miercuri nu pot să vă spun cum. Ce este cert este că în decembrie mai puteţi primi nişte bani, nu ştiu dacă toată diferenţa", a spus Băsescu.

Întrebat ce vor mânca animalele până în luna decembrie, Băsescu a comentat că este incorect să se pună problema aşa. "Uitaţi care e treaba, nu mă întrebaţi ce mănâncă animalele, pentru că ştiţi că îmi puneţi o întrebare incorectă, că şi primind subvenţia până în luna decembrie vă puteţi asigura hrana. Eu ştiu că acum şi grâul este mai ieftin, totul este mai ieftin. Primiţi în noiembrie o parte din subvenţie, vă cumpăraţi hrană pentru animale până în decembrie şi sperăm ca în decembrie să puteţi primi şi o a doua tranşă. Nu ştiu cât de mare la ora asta", a spus preşedintele.

Atmosfera s-a mai tensionat în momentul în care Traian Băsescu le spunea fermierilor că a venit să vorbească cu ei, ca să ştie că au un preşedinte care se "îngrijeşte de ei". "Vreau să mai ştiţi un lucru. Am ţinut să vin în faţa voastră nu ca să vă mint, dar am ţinut în faţa voastră ca să ştiţi că aveţi preşedinte care se îngrijeşte de voi. Am grija voastră. (scandări şi fluierături, n.r.) Staţi, staţi, staţi. Nu strigăm, şi nici nu fluierăm. E o singură realitate. În urma discuţiile cu liderii voştri, nu am avut timpul necesar să facem analiza la nivelul Guvernului (...) Eu vă doresc o seară bună şi vă asigur că puteţi să aveţi încredere că măcar parte din problemă se va rezolva", şi-a încheiat Traian Băsescu intervenţia, la protavoce, în mijlocul fermierilor protestatari.

Aproximativ 1.000 de crescători de taurine au protestat miercuri în Bucureşti.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016