Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BCR a co-finantat proiecte in cadrul Programului Fermierul in valoare de 0,5 miliarde lei

Banca Comerciala Romana (BCR) a co-finantat, pana in prezent, in cadrul Programului Fermierul, peste 690 de proiecte in valoare totala de cca 460 milioane lei.

BCR participa incepand cu anul 2005 la implementarea Programului FERMIERUL – Fondul pentru creditarea investitiilor in agricultura, program lansat de catre Guvernul Romaniei, destinat co-finantarii proiectelor agricole eligibile la finantare din fonduri europene prin Programul SAPARD, Programul National de Dezvoltare Rurala si respectiv Programul Operational de Pescuit, precum si finantarii proiectelor de investitii directe ale fermierilor.
„Din poziţia de lider al sistemului bancar românesc, BCR este cel mai important finanţator al agriculturii, un domeniu de importanţă strategică pentru economia romanească. Suntem hotarati sa continuam sa punem la dispoziţia agricultorilor şi procesatorilor cele mai potrivite instrumente de sustinere financiara a activitatii lor”, a declarat Ramona Ivan, director executiv al Direcţiei Instituţii Financiare din cadrul BCR.

Banca a organizat, in cursul acestei luni, un eveniment special, dedicat promovarii Programului Fermierul - “Saptamana fermierilor in BCR”. Evenimentul s-a adresat intreprinzatorilor care doresc sa obtina co-finantare si care indeplinesc conditiile Programului Fermierul aferent anului 2009 si dispuneau de un proiect aprobat la finantare cu fonduri europene in domeniul: modernizarii exploatatiilor agricole, cresterii valorii adaugate a produselor agricole si forestiere, investitiilor productive in acvacultura sau investitiilor in procesarea si comercializarea pestelui.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

In cadrul acestei manifestari reprezentantii BCR au furnizat unui numar de circa 200 de clienti toate informatiile cu privire la conditiile in care se poate beneficia de finantare europeana, cat si particularitatile de co-finantare prin Programul Fermierul.

“Organizarea unei saptamani a fermierilor in BCR se inscrie in seria de actiuni destinate sustinerii agriculturii si dezvoltarii rurale romanesti prin proiecte sustenabile care sa conduca la depasirea decalajelor economice intre regiuni si ridicarea standardului de viata in mediul rural”, a precizat Ramona Ivan.

BCR a semnat, in aceasta vara, un protocol de colaborare cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurala şi Pescuit (APDRP) pe baza căruia banca a inceput să acorde împrumuturi din Fondul pentru creditarea investiţiilor în agricultură, pus la dispoziţia băncii de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, în cadrul Programului Fermierul.

Din suma de circa 178 milioane lei alocată BCR de către MAPDR, aproximativ 170 milioane lei vor fi utilizate pentru cofinanţarea proiectelor de investiţii eligibile din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 - 2013 (inclusiv a proiectelor declarate eligibile pentru masura 121 din cadrul PNDR, dar care nu au fost selectate pentru finantare in sesiunea noiembrie-decembrie 2008 din lipsa de fonduri). De asemenea, peste 8 milioane lei vor fi destinaţe co-finanţarii proiectelor de investiţii eligibile în cadrul Programului Operaţional de Pescuit (POP).

Pentru creditele acordate de catre BCR din Fondul pentru creditarea investiţiilor în agricultura, banca percepe o dobândă curentă de 4% pe an şi o rată a costurilor specifice de 1,5% pe an, fixe pe toată perioada de creditare. Creditele sunt acordate pe o perioadă maximă de 10 ani, cu o perioadă de graţie de până la 5 ani şi fără a solicita aport propriu din partea beneficiarului.
Totodata, pentru co-finanţarea sau pre-finanţarea proiectelor, BCR poate pune la dispoziţia solicitanţilor şi credite suplimentare acordate din resursele sale proprii sau din resurse atrase de la finanţatorii externi.

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand active de peste 17,2 miliarde de EUR. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populatie avand in prezent 657 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 50 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. Banca pune la dispozitia clientilor, persoane fizice si juridice, o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking, phone-banking si e-commerce. BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS – peste 2.000 de bancomate si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si in strainatate - prin subsidiare si reprezentante bancare, cu o prezenta marcanta, prin societatile sale de profil, pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private, a bancilor de locuinte.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 51.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.000 de filiale din 8 tari (Austria, Republic Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 iunie 2009, Erste Group detinea active totale in valoare de 205,2 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 492,1 milioane EUR si un raport cost venituri de 52,5%.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016