Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bihor: Miei vânduţi prin Asociaţia Crescătorilor de Taurine


Crescatorii de ovine isi vor putea valorifica produsele fara nici un impediment, inca din preajma Sarbatorilor Pascale, datorita Asociatiei Crescatorilor de Taurine, filiala Bihor, care va viza, in conditii legale, certificatele de producator si pentru miei.
Directorul executiv al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bihor (DADR) Bihor, ing. Florian Pavel, a declarat ca in conditiile in care in judet nu exista decat doua asociatii profesionale, Asociatia Crescatorilor de Albine si Asociatia Generala a Crescatorilor de Taurine, aceasta din urma, printr-un act aditional la statut, da posibilitatea ca din aceasta asociatie sa faca parte si crescatorii de oi si alte specii in afara de cea bovina.

Dupa cum se stie, ordinul 111 al ANSVSA prin care se punea problema autorizarii producatorilor agricoli care comercializeaza produse alimentare in piete ca persoane fizice autorizate a fost modificat, dandu-li-se dreptul de comercializare prin intermediul certificatului de producator, cu conditia ca acesta sa fie avizat de asociatiile profesionale.

Ciobanul bihorean isi va rezolva, cu un singur drum, atat viza asociatiei, cat si inregistrarea la Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), langa care se afla si sediul Oficiului de Ameliorare si Reproducere in Zootehnie. Dupa definitivarea structurii organizatorice a institutiilor din subordinea Ministerului Agriculturii, directorul Pavel a promis ca va acorda o atentie deosebita asociatiilor profesionale si grupurilor de producatori.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru a avea succes in acest sens, pe 4 aprilie, cand este asteptat ministrul Ilie Sarbu in Bihor, Pavel intentioneaza sa ii propuna acestuia ca sprijinul financiar bugetar, atata timp cat mai poate fi dat, sa se aloce prin asociatiile profesionale, astfel incat in acestea sa activeze mai multi producatori. Directorul a evidentiat ca grupurile de producatori, inexistente inca in Bihor, ar putea accesa fonduri comunitare.

“Nu stiu cum stau alte judete, dar ar fi pacat sa nu incercam constituirea de grupuri de producatori, ca ei sa poata accesa fonduri comunitare pentru a incepe sa functioneze”, a mentionat directorul ceea ce este o preocupare mai veche a sa, inca dintr-un mandat anterior. In ce priveste perspectiva producatorului individual, Pavel considera ca cel care nu va reusi sa iasa din sfera consumului familial si sa intre in cea a comercializarii produselor nu va reusi sa supravietuiasca pe piata, decat atata timp cat Ministerul Agriculturii mai poate acorda sprijin bugetar. Or, acest lucru se incheie in 2013, apoi cine va putea sa faca fata pietei va ramane, cine nu va putea se va ocupa de altceva.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016