Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Bioagricultorii cer subvenţii mai mari
Fermierii bio obţin o producţie mai mică la costuri mai mari, dar nu primesc niciun fel de compensaţie. Solicitările agricultorilor bio, nemulţumiţi de situaţie, au fost înaintate către Ministerul Agriculturii. Reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Cluj (DADR) au înaintat către Ministerul Agriculturii solicitările fermierilor care practică agricultura de tip bio. Aceştia îşi exprimă nemulţumirea pentru faptul că nu primesc din partea statului subvenţii care să le susţină în continuare activitatea. Ei speră ca solicitările lor să se regăsească în bugetul ministerului pentru anul viitor.
DADR Cluj, Ilarie Ivan, numărul celor care cultivă în sistem ecologic este în creştere, în ciuda faptului că nu există subvenţii speciale pentru acest tip de agricultură. „Primesc subvenţii ca şi cei care practică agricultura clasică, însă costurile nu se compară”, a spus Ilarie Ivan.
Acesta a înaintat solicitările mai multor fermieri clujeni către minister. În acelaşi timp, a discutat în acest sens cu reprezentanţii DADR din celelalte judeţe. „Este vorba de produse sănătoase şi, dacă dorim o dezvoltare durabilă a agriculturii, trebuie să susţinem acest sector”, a spus Ivan.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ioan Pop, administratorul „Pop Avi“, singurul producător de ouă ecologice din Cluj, spune că fermierii bio au nevoie de astfel de subvenţii. „Promisiuni au tot fost şi anul trecut, dar până la urmă nu s-a obţinut nimic. Nu cred că avem nicio şansă să obţinem”, spune Ioan Pop.
Fermierul afirmă că noi nu ne putem compara din acest punct de vedere cu celelalte ţări europene, unde se acordă subvenţii mai mari pentru agricultura ecologică. Singura diferenţă dintre producătorii bio şi cei convenţionali este că primii primesc înapoi jumătate din taxa pe care o plătesc anual pentru a primi certificatul „bio”.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura