Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bioagricultorii cer subvenţii mai mari

Tags: dadr cluj

Fermierii bio obţin o producţie mai mică la costuri mai mari, dar nu primesc niciun fel de compensaţie. Solicitările agricultorilor bio, nemulţumiţi de situaţie, au fost înaintate către Ministerul Agriculturii. Reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Cluj (DADR) au înaintat către Ministerul Agriculturii solicitările fermierilor care practică agricultura de tip bio. Aceştia îşi exprimă nemulţumirea pentru faptul că nu primesc din partea statului subvenţii care să le susţină în continuare activitatea. Ei speră ca solicitările lor să se regăsească în bugetul ministerului pentru anul viitor.


DADR Cluj, Ilarie Ivan, numărul celor care cultivă în sistem ecologic este în creştere, în ciuda faptului că nu există subvenţii speciale pentru acest tip de agricultură. „Primesc subvenţii ca şi cei care practică agricultura clasică, însă costurile nu se compară”, a spus Ilarie Ivan.

Acesta a înaintat solicitările mai multor fermieri clujeni către minister. În acelaşi timp, a discutat în acest sens cu reprezentanţii DADR din celelalte judeţe. „Este vorba de produse sănătoase şi, dacă dorim o dezvoltare durabilă a agriculturii, trebuie să susţinem acest sector”, a spus Ivan.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ioan Pop, administratorul „Pop Avi“, singurul producător de ouă ecologice din Cluj, spune că fermierii bio au nevoie de astfel de subvenţii. „Promisiuni au tot fost şi anul trecut, dar până la urmă nu s-a obţinut nimic. Nu cred că avem nicio şansă să obţinem”, spune Ioan Pop.

Fermierul afirmă că noi nu ne putem compara din acest punct de vedere cu celelalte ţări europene, unde se acordă subvenţii mai mari pentru agricultura ecologică. Singura diferenţă dintre producătorii bio şi cei convenţionali este că primii primesc înapoi jumătate din taxa pe care o plătesc anual pentru a primi certificatul „bio”.

Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016