Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bioproduct.ro: Bolile si daunatorii trandafirilor


Una din cele mai raspandite boli produse de ciuperci este rugina frunzelor. Boala apare de cele mai multe ori primavara si se manifesta prin aparitia unor pete de culoare portocaliu spre brun, pe lastarii tineri si pe frunze. Frunzele se ingalbenesc treptat si se usuca. Odata cu evolutia bolii, tot mai multe tesuturi vegetale se pateaza, iar zonele afectate trec din brun spre negru-cenusiu.


Ca prima masura, se impune curatarea plantei, indepartarea lastarilor afectati. Nu aruncati partile bolnave, dati-le foc, pentru a evita contaminarea si altor plante. Tratamentele chimice se fac cu fungicide pe baza de cupru sau sulf, dintre care cel mai uzual este zeama bordeleza.
Rugina frunzelor la trandafir este produsa de o ciuperca numita Phragmidium mucronatum. Ea apare mai ales in timpul primaverilor calde si ploioase.

Un mic secret: rugina frunzelor nu se va apropia de trandafiri daca alaturi de tulpinile acestora veti sadi cateva plante de tataneasa, Symphytum officinale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Daunatorii trandafirului
Paduchii de frunze sunt afide care se hranesc cu seva plantei, pe care o invadeaza in special pe tesuturile tinere (boboci, lastari tineri).

Paduchele verde al trandafirului este adesea confundat si denumit gresit, purice de frunza.

Din punct de vedere entomologic, puricii si paduchii plantelor sunt foarte diferiti: puricii fac parte din ordinul Coleoptera iar paduchii din ordinul Homoptera.

Aphis rosae este un daunator des intalnit care da batai de cap oricarui gradinar cu experienta. Insecta este foarte bine adaptata la mediu si foarte rezistenta, atacand pe langa trandafirii din tara noastra si pe cei din majoritatea tarilor cu clima temperata.

Este o specie migratoare, in functie de conditiile atmosferice calatorind pe distante foarte lungi (conform Crop&Food Research - Noua Zeelanda, recordul sau inregistrat este o calatorie intre Noua Zeelanda si Tasmania).

Cum scapi de paduchii de frunza
Este o intrebare pe care si-o pun foarte multi gradinari, mai ales ca paduchii de frunza ataca foarte multe ornamentale, nu doar trandafirii. Ei mai produc neplaceri trandafirului chinezesc (Hibiscus rosa sinensis), pomilor fructiferi...

Daca invazia de insecte nu este foarte mare, ncearca prima data sa speli planta cu apa usor incalzita, curatand-o de daunatori. Dupa ce ai curatat-o bine, o poti stropi cu o emulsie de apa si sapun de casa. daca te-ai hotarat sa folosesti totusi un tratament chimic, trebuie sa stii ca exista o categorie de insecticide cu actiune mai ales asupra afidelor, denumita aficide. Unul dintre cele mai utilizate aficide este Pirimor 25 WP. Daca nu il gasesti la florarie sau la farmacia fitosanitara, poti utiliza un orice alt insecticid cu spectru larg de actiune, cum ar fi Sinoratox, Decis sau Zolone. Mai poti folosi Mospilan, un preparat "la moda" printre iubitorii de plante, dar care nu da intotdeauna cele mai bune rezultate, mai ales in cazul afidelor.

Citeste mai mult pe bioproduct.ro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016