Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Boc: În maxim o lună, se va finaliza strategia în domeniul agriculturii
Primul-ministru Emil Boc a anuntat, joi, la Calarasi, ca, in maxim o luna, Guvernul va finaliza o strategie in domeniul agriculturii, al carei obiectiv este transformarea Romaniei dintr-o tara importatoare de produse agroalimentare in una exportatoare.
Premierul a precizat ca strategia este una pe termen mediu si lung, care va trebui avuta in vedere de ministrii agriculturii in urmatorii zece ani.
"Daca nu punem la punct o asemenea strategie, ne vom lamenta in fiecare an ca 70% din produsele agroalimentare sunt cumparate din import, ca foarte multe din produsele pe care industria autohtona le foloseste pentru prelucrare sunt aduse din import. In conditiile in care Romania are posibilitatea sa hraneasca 80 de milioane de oameni, noi suntem importatori in proportie de 70%", a aratat seful Executivului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In opinia lui Emil Boc, ar fi "un atentat la siguranta statului ca Executivul sa nu elaboreze aceasta strategie", premierul argumentand ca strainii profita "de incapacitatea manageriala" a Romaniei si a romanilor.
Intr-o discutie avuta cu agricultorii calaraseni, premierul Emil Boc a afirmat ca Executivul va analiza daca judetul Calarasi se incadreaza in prevederile legale, romanesti si europene, pentru a fi declarat zona calamitata.
Potrivit sefului Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Calarasi, Ion Ciulinaru, in acest judet sunt calamitate aproximativ 150.000 de hectare de grau din cele 160.000 cultivate. Dintre acestea doar 120.000 hectare au fost asigurate de agricultori pe Legea 381 privind acordarea despagubirilor in caz de calamitati naturale in agricultura. La finele lunii mai, Guvernul a aprobat strategia privind sistemul de irigatii, extinzand suprafata terenurilor care vor fi irigate in 2009 cu 210.000 de hectare, de la 553.000 de hectare, la 763.000 de hectare. Costurile pentru punerea in aplicare a strategiei ating suma de 100 de milioane de lei (circa 23,5 milioane euro). Strategia adoptata de Guvern a fost structurata pe trei componente: pe termen scurt, mediu si lung. Potrivit datelor furnizate de Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare, pana la jumatatea lunii iunie aproape 40 la suta din suprafata contractata pentru irigatii, in 2009, a fost irigata, ceea ce reprezinta 217.480 de hectare.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura