Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Boc, întrebat de fermieri dacă e nevoie mereu să intervină Băsescu pentru a fi ajutaţi de stat

Mai mulţi fermieri care au protestat recent la Guvern cerând sprijinul Executivului i-au spus premierului Emil Boc că trebuie să fie ajutaţi de stat, iar unul dintre aceştia l-a întrebat pe premier dacă este nevoie mereu de intervenţia preşedintelui Traian Băsescu pentru a se ajunge la un rezultat.

Discuţia dintre premier şi crescătorii de animale a avut lor la ferma de vaci din comuna Conţeşti (judeţul Dâmboviţa), vizitată, vineri, de şeful Guvernului.

Fermierii i-a spus lui Boc că ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, ar fi trebuit să vină cu o "întâmpinare" pentru rezolvarea problemelor în agricultură, premierul amintind însă că Guvernul a adoptat în acest sens un memorandum, imediat după protestele organizate la Bucureşti.

Agricultorii au arătat însă că au în continuare probleme cu politica băncilor şi că este nevoie de sprijinul statului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h



"De fiecare dată trebuie să iasă la rampă preşedintele ca să ajungem la un rezultat, ca atunci când a fost cu băncile, cu irigaţiile ?", l-a întrebat pe Boc unul dintre fermieri.

Premierul l-a asigurat însă că procesul de creditare va fi relansat, prezentând ca exemplu în acest sens programul "Prima Casă".

Aproximativ 1.200 de fermieri din 25 de judeţe au protestat în faţa Guvernului, în urmă cu două săptămâni, cerând alocarea de subvenţii compensatorii şi verificarea calităţii laptelui care intră în România.

După aceste proteste, Guvernul a aprobat un memorandum care prevede constituirea unei comisii formate din reprezentanţi ai Autorităţii Sanitar-Veterinare, Direcţiei Generale a Vămilor şi organizaţiilor profesionale ale fermierilor care să verifice în vamă calitatea laptelui importat, pentru a combate concurenţa neloială.

Boc a arătat atunci că au fost aprobate, prin memorandum, şi măsurile convenite în discuţiile cu fermierii, respectiv asigurarea fondurilor şi plata ajutoarelor aferente sectorului agricol, respectiv plata naţională direct complementară începând cu luna august 2009 pentru sectorul zootehnic şi compensarea datoriilor la bugetul de stat ale producătorilor agricoli cu subvenţiile.

Preşedintele Train Băsescu a atenţionat grupurile parlamentare PDL , în luna mai, că peste situaţia de criză economică se va suprapune seceta, exprimându-şi nemulţumirea că politicienii sunt puţin interesaţi de acest subiect şi spunând că aceştia aşteaptă să vadă "pământ crăpat la televizor".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016