Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Braila: Doar 700 hectare de vie nobila in tot judetul


Doar 700 de hectare de vie nobila au mai ramas in tot judetul Braila, in conditiile in care in 1989 existau 8.127 de hectare, iar Braila se mandrea cu vinurile medaliate in competitii internationale.

Viile au fost distruse in mod sistematic dupa punerea in practica a Legii 18/1991, privind retrocedarea proprietatii funciare, iar ultima situatie intocmita de Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) arata ca in Braila mai exista 4.700 de hectare amenajari viticole, din care 4.000 de hectare soiuri hibride si 700 de hectare soiuri nobile.

Din cele 700 de hectare ramase, doar 81 de hectare sunt lucrate de persoane fizice, respectiv de locuitorii comunei Sutesti, restul aflandu-se in administrarea unor societati comerciale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cele mai vechi documente care atesta existenta vitei-de-vie pe meleagurile brailene dateaza din 1624, dar adevaratele plantatii viticole au fost infiintate incepand cu 1950, apogeul fiind atins intre 1976-1984, cand patrimoniul viticulturii a ajuns la 8.127 de hectare de vii nobile roditoare.

Statisticile vremii arata ca, pana in 1990, din punct de vedere al suprafetelor cultivate cu vita-de-vie, Braila ocupa locul 14 la nivel national si se situa intre primele patru judete din punct de vedere al productiilor obtinute si a cantitatii de struguri vinificate.

Distrugerea viilor este cu atat mai mare cu cat, in trecut, din strugurii plantatiilor brailene s-au obtinut vinuri medaliate in competitii internationale, comparabile calitativ cu cel din podgorii celebre precum Ruedo, Ontario, Porto sau Madeira.

Dovada in acest sens stau medaliile internationale obtinute pentru Riesling-ul italian de Bertesti, Babeasca rosie de Insuratei, Feteasca alba de Movila Miresii sau Cabernet-ul rosu de Ciresu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton