Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Brăila ţine cu dinţii de industria alimentară


Normele europene încep să-i ajungă din urmă pe procesatorii de lapte, carne şi ouă din România: termenul acordat pentru atingerea standardelor Uniunii Europene expiră la sfârşitul anului în curs. Abatoarele şi unităţile de procesare a produselor de origine animală care nu vor respecta acest termen nu vor avea voie să-şi vândă marfa în spaţiul intracomunitar, ci doar la nivel local. Cu alte cuvinte, firmele respective nu vor avea ce căuta pe piaţa europeană, fiind declasate în unităţi de vânzare cu amănuntul cu activitate doar între graniţele României, iar capacităţile de producţie le vor fi limitate la un nivel ce nu le va permite să facă faţă prea mult timp concurenţei, scrie Obiectiv Vocea Brailei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


La nivel naţional, din cei circa 500 de procesatori înregistraţi la începutul anului în curs, doar 200 funcţionează în conformitate cu normele europene privind standardele de calitate. Situaţia nu arată prea bine nici în judeţul nostru. Din 37 de unităţi brăilene ce activează în domeniu, 21 încă sunt în perioada de tranziţie, iar dintre acestea 15 se află într-o situaţie destul de critică, existând temeri că nu vor putea respecta termenul limită. Gicu Drăgan, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila, ne-a informat că 5 unităţi vor finaliza modernizarea în timp util, 6 nu vor termina la termen dar intenţionează să solicite o derogare de câteva luni pentru a duce, totuşi, investiţiile până la capăt, iar 10 nu prea mai au nicio şansă să se alinieze normelor europene. Dintre cele 21 unităţi aflate în perioada de tranziţie, 3 sunt abatoare, 4, unităţi de produse din carne, 8, unităţi de lapte şi produse lactate, 5, depozite frigorifice şi o unitate procesatoare de peşte.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016