Exclusiv
Publicat in: Stiri
Normele europene încep să-i ajungă din urmă pe procesatorii de lapte, carne şi ouă din România: termenul acordat pentru atingerea standardelor Uniunii Europene expiră la sfârşitul anului în curs. Abatoarele şi unităţile de procesare a produselor de origine animală care nu vor respecta acest termen nu vor avea voie să-şi vândă marfa în spaţiul intracomunitar, ci doar la nivel local. Cu alte cuvinte, firmele respective nu vor avea ce căuta pe piaţa europeană, fiind declasate în unităţi de vânzare cu amănuntul cu activitate doar între graniţele României, iar capacităţile de producţie le vor fi limitate la un nivel ce nu le va permite să facă faţă prea mult timp concurenţei, scrie Obiectiv Vocea Brailei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


La nivel naţional, din cei circa 500 de procesatori înregistraţi la începutul anului în curs, doar 200 funcţionează în conformitate cu normele europene privind standardele de calitate. Situaţia nu arată prea bine nici în judeţul nostru. Din 37 de unităţi brăilene ce activează în domeniu, 21 încă sunt în perioada de tranziţie, iar dintre acestea 15 se află într-o situaţie destul de critică, existând temeri că nu vor putea respecta termenul limită. Gicu Drăgan, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila, ne-a informat că 5 unităţi vor finaliza modernizarea în timp util, 6 nu vor termina la termen dar intenţionează să solicite o derogare de câteva luni pentru a duce, totuşi, investiţiile până la capăt, iar 10 nu prea mai au nicio şansă să se alinieze normelor europene. Dintre cele 21 unităţi aflate în perioada de tranziţie, 3 sunt abatoare, 4, unităţi de produse din carne, 8, unităţi de lapte şi produse lactate, 5, depozite frigorifice şi o unitate procesatoare de peşte.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton