Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Brăila: Zeci de mii de hectare sunt lăsate pârloagă


Unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei, agricultura, a fost marginalizat în ultimii ani, asta deşi la nivel declarativ, factorii decizionali au promis marea cu sarea, de la subvenţii consistente până la facilităţi pentru recapitalizarea fermierilor. Acum, în perioadă de criză, problemele reclamate de ani de zile de agricultori s-au acutizat şi ameninţă ca în câţiva ani să genereze o criză a alimentelor. Pe fondul decapitalizării continue a producătorilor agricoli, an de an tot mai multe suprafeţe de teren rămân pârloagă ori în cel mai fericit caz primesc doar un minim tratament din amplul spectru al tehnologiei specifice fiecărei culturi menite să crească din punct de vedere calitativ şi cantitativ recolta. Plus că, după mai bine de 15 de ani de la reîmproprietărirea ţăranilor cu terenurile luate cu japca în colectivizare, suprafeţele agricole încă sunt fărâmiţate în loturi individuale mici, unde nici nu se pune problema unei eficienţe a lucrărilor agricole. Astfel, foarte multe ferme nu reuşesc să depăşească pragul unei agriculturi de subzistenţă. Şi asta nu e tot: modificările climatice tot mai evidente conduc spre un scenariu în care finalitatea ar putea fi pierderea prin deşertificare a mai mult de jumătate din suprafeţele agricole. Deşi se cunosc cele două soluţii principale care ar întârzia distrugerea terenurilor fertile, adică protejarea cu ajutorul perdelelor forestiere şi extinderea/eficientizarea sistemului de irigaţii, acţiunile concrete din partea statului ori întârzie să apară ori se împotmolesc în sisteme alambicate de sprijin financiar. În final, nota de plată o achită producătorii agricoli pentru că producţiile obţinute sunt din ce în ce mai mici, iar indirect plătim cu toţii, pentru că importăm mâncare scumpă şi de calitate îndoielnică.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Obiectiv Vocea Brailei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton