Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Braşov: Campania de însămânţare, finalizată


Însămânţările de primăvară în judeţul Braşov s-au încheiat pe cele 41.900 ha, iar cele însămânţate în prima epocă, orzoaica, ovăzul, sfecla de zahăr au răsărit deja şi arată destul de bine, a declarat, pentru Agerpres, directorul tehnic de la Direcţia Agricolă Braşov, Mihai Gyero.

Potrivit lui Mihai Gyero, solul are umiditatea necesară, dar orice ploaie căzută e bine venită. În această primăvară au fost însămânţate 15.200 ha cu cartofi, 8.000 ha cu porumb, 7.000 ha cu plante pentru nutreţ şi 1945 ha cu sfeclă de zahăr, mai mult cu 200 ha faţă de anul trecut. Toţi cultivatorii de sfeclă de zahăr au încheiat contracte cu Fabrica de zahăr Bod, a mai spus Mihai Gyero.


În Braşov a rămas neînsămânţată o suprafaţă de 13.000 ha, cea mai mare fiind în zona Făgăraşului, în primul rând, din cauza populaţiei îmbătrânite care nu mai poate lucra pământul, dar şi în zona Rupea. În ceea ce priveşte sistemele de irigaţii din judeţ, acestea au dispărut după 1990. Directorul tehnic de la Direcţia Agricolă Braşov spune că societăţile agricole mari din judeţ deţin 20 de instalaţii mobile pentru irigaţii, acestea regăsindu-se în principal la marii cultivatori de cartofi şi sfeclă de zahăr.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Prognozele pentru perioada următoare, pentru zona Braşovului, sunt bune, spune Mihai Gyero. Potrivit acestuia, singurul lucru care ar putea să creeze probleme culturilor este grindina.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016