Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Braşov: Peste 13.300 de fermieri vor primi subvenţii


Pe 30 iunie s-au finalizat acţiunile de autorizare în vederea efectuării plăţii, fără penalităţi (potrivit regulamentelor europene), a cererilor de sprijin pe suprafaţă, depuse în anul 2008. Beneficiarii măsurilor de sprijin pe suprafaţă sunt persoanele fizice şi/sau persoanele juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc.

La nivelul judeţului Braşov au fost autorizaţi la plată 13.303 fermieri, dintr-un total de 13.584 fermieri. Nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate 183 de fermieri, iar 63 de fermieri au avut dosare cu decizie negativă. Procentul cererilor rezolvate din totalul cererilor depuse în anul 2008, se ridica la 99,75%.
Restul, de 0,25% este reprezentat de 35 cereri care se află în faza de analiză pentru identificarea motivelor neautorizării lor la plată, până la data de 30 iunie. Erorile pot fi cauzate de neconcordanţe, între cea ce s-a completat în cererile de sprijin şi cea ce s-a identificat pe hărţile A3, în ce priveşte suprafeţele utilizate sau de softul care asigură fluxul tehnologic în sistemul de înregistrare şi autorizare.


În acest an, în judeţul Braşov, numărul de cereri înregistrate în Registrul fermierilor, pentru obţinerea de sprijin financiar pe suprafaţă, este de 14.292, cu 711 cereri mai mult decât în anul 2008 (adică cu 5% mai mult) pentru o suprafaţă de 170.900 hectare (adică cu 3% mai mult), ceea ce face ca judeţul să se claseze pe locul al II-lea în ţară din punctul de vedere al creşterii numărului de cereri. În cursul lunii iulie se vor lua toate măsurile în vederea finalizării acţiunilor legate de autorizarea la plată a tuturor cererilor depuse în anul 2008.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Potrivit regulamentelor europene, pentru a nu fi penalizate, statele membre trebuie să respecte termenul de 30 iunie, în cazul în care restanţele de plată depăşesc 4% din totalul subvenţiilor comunitare, se aplică o penalizare graduală, pentru fiecare lună de depăşire a termenului, respectiv 10% pentru o lună, 25% pentru două luni, 45% pentru trei luni, 70% pentru patru luni, 100% pentru o întârziere mai mare de patru luni.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016