Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Braşov: Salariaţii Kraft Foods susţin că au primit ultimatum de la conducere

Reprezentanţii salariaţilor fabricii Kraft Foods România din Braşov, care va fi închisă, susţin că au primit, joi, un ultimatum de la conducerea unităţii prin care li se cere ca până vineri să accepte oferta de disponibilizare privind salariile compensatorii, însă managerul firmei neagă acest lucru, informeaza Mediafax.


Conducerea Kraft l-a numit în postul de negociator pe Lacklan Grave, General Manager Kraft Foods România, pe care sindicaliştii îl consideră "o persoană cu o experienţă bogată în business, în ultimii ani el coordonând proiecte de închideri de fabrici în Finlanda, Suedia şi Rusia".

"Oferta venită din partea managementului companiei a fost aceeaşi ca şi în ultimile trei întâlniri. Mai mult, Lacklan Grave a dat un ultimatum de 24 de ore reprezentanţilor angajaţilor, în urma căruia aceştia fie ar fi acceptat oferta nemulţumitoare a companiei, fie ar fi rămas doar cu prevederile contractului colectiv de muncă în vigoare. Dl. Grave a specificat clar că oferta lor este una corectă, că încă nu au ajuns la limita bugetului alocat, dar că nici nu intenţionează să folosească întregile sume alocate", a declarat Grigore Dragoş, reprezentant al Comitetului European de Întreprindere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Grigore susţine că ţine legătura permanent cu colegii săi de la celelalte fabrici Kraft din Uniunea Europeană care l-au încurajat să nu accepte "şantajul conducerii".

Oferta propusă de conducerea fabricii, şi neagreată de salariaţi, reprezintă "minimul pe ramura de industrie alimentară prevăzut în contractul colectiv de muncă, plus două-trei salarii", potrivit sursei citate. Astfel, un angajat cu o vechime de 20 de ani în companie va primi şase salarii compensatorii, iar cel cu o vechime de peste 20 de ani, va primi nouă salarii.

"O ofertă decentă pentru noi ar fi să ne trateze egal cu ceilalţi angajaţi disponibilizaţi din fabricile din Ungaria, Belgia şi în curând şi a fabricii de brânzeturi din Spania. Vrem să fim ajutaţi să depăşim vârful de criză şi să primim salarii care să acopere unu-doi ani, până cel puţin în 2010. Cei din Belgia au primit salarii pentru cinci ani, iar cei din Ungaria pentru trei ani", a adăugat Grigore Dragoş.

Reprezentanţii salariatilor susţin că sunt în continuare deschişi să continue negocierile asupra pachetului social, în cursul anului 2009.

În replică, Doina Cavache, corporate affairs manager al Kraft Foods România, nu a vrut să comenteze stadiul negocierilor, dar a negat orice "ultimatum" acordat salariaţilor.

"Nu le-am dat niciun ultimatum. În prezent, suntem în perioada negocierilor cu reprezentanţii salariaţilor", a spus Cavache.

Conducerea fabricii de ciocolată din Braşov a anunţat că până la sfârşitul anului 2009 va închide unitatea şi va muta producţia într-un orăşel de provincie din Bulgaria, Svoge, urmând ca cei 440 de angajaţi să primească un pachet salarial compensatoriu. Primele disponibilizări vor începe în luna aprilie 2009.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016