Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Brazilia a creat soia modificata genetic ce rezista la rugina

Brazilia va incepe cultivarea la scara comerciala a unei varietati de soia modificata genetic, ce rezista la rugina bruna, o ciuperca ce a inceput sa dezvolte rezistenta la fungicidele conventionale, informeaza Reuters.

In cazul in care metoda se dovedeste eficienta, fermierii si-ar putea reduce semnificativ costurile. Regiunea central-vestica a Braziliei, unde cresc cele mai multe culturi de soia ale tarii, are o clima ce favorizeaza dezvoltarea ruginii brune.


In unele zone din statul Mato Grosso, recoltele sunt stropite de patru sau cinci ori pe sezon. In cazul in care nu este tratata, ciuperca distruge 80% din productie in doar cateva saptamani. In aproape opt ani de cand rugina bruna a ajuns in Brazilia, producatorii au pierdut peste 10 miliarde de dolari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon


Ce iti promite Amazon Spatii de depozitare Recomandari de gestionare a stocurilor  Piata larga  Lista nelimitata de clienti  DAR Cum inveti sa investesti   Cum inveti sa alegi distribuitorul   Ce sunt strategiile de marketing Cum alegi una potrivita pentru tine   Pentru aceste intrebari si multe altele am...

Oferta Speciala
valabila 48h

Varietatea comerciala de soia, in care cercetatorii au integrat o gena de la o specie rezistenta la rugina, este studiata de oamenii de stiinta de aproape trei ani. Noua varietate a fost denumita Portuguese of Inox.

La inceputul toamnei, Fundacao MT, cei care desfasoara studiile, vor incepe plantarile pe scara comerciala. In sezonul 2010-2011, producatorii vor cultiva in jur de 150.000 de hectare, urmand ca, mai tarziu, suprafata sa creasca la 6 milioane de hectare.

Brazilia este al doilea producator mondial de soia, dupa Statele Unite, iar China este principalul importator de soia braziliana. Noua varietate nu va elimina necesitatea de a stropi recoltele cu fungicide, dar ele vor fi stropite mult mai rar.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton