Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Bucuresti: Targul de Antichitati Taranesti, 15-17 octombrie la Muzeul Taranului Roman
Peste 40 de colectionari din toata tara vin la Muzeul Taranului Roman intre 15 si 17 octombrie cu fel de fel de obiecte vechi, nelipsite din gospodaria taraneasca. Daca obiectele sunt vechi, bucatele insa vor fi proaspete si numai bune de targuit: miere, turta dulce, tuica, kürtős kalács… Veniti, vedeti, cautati, cumparati!
Targul de Antichitati Taranesti se desfasoara de vineri pana duminica, 17 octombrie intre orele 10:00 si 18:00.
Pret bilet: 4 lei sau 2 lei (elevi, studenti, pensionari)
De asemenea, vineri, 15 octombrie, de la ora 13.00, in holul muzeului (intrarea din Kiseleff) va avea loc lansarea calendarului MTR pe anul 2011.
In Calendarul MTR pe 2011 s-au folosit detalii din pictura bisericilor conservate in situ la Troas, Julita, Lunca Motilor, dar si de pe tampla bisericii din Bohari, achizitionata, restaurata si expusa in sala Icoane a Muzeului Taranului Roman.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ansamblurile de pictura din bisericile de lemn din Arad (Julita si Troas) si Hunedoara (Lunca Motilor), datand din secolul al XVIII-lea si inceputul secolului al XIX-lea, sunt o elocventa dovada a maiestriei mesterilor zugravi - tarani.
Desi la origine ansamblul iconografic al acestor biserici a fost destul de bogat, astazi mai pastreaza doar scene din Ciclul Cristologic – Cina, Judecata si Batjocorirea Mantuitorului, Drumul spre Golgota, Purtarea Crucii, Rastignirea si Plangerea Mantuitorului.
Calendarul MTR pe 2011 va fi insotit si de trei serii de carti postale cu ingeri reprezentati pe tampla Bohari aflata in patrimoniul muzeului.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News