Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bulzul uriaş al sibienilor, contestat de covăsnenii intraţi în Cartea Recordurilor


Recordul bulzului de 189 de metri, preparat sâmbătă la Sibiu în cadrul Festivalului Internaţional de Nunţi şi Gastronomie, este contestat de primarul localităţii covăsnene Turia, Daragus Attila, transmite Amos News.

După ce localitatea Turia a intrat în Cartea Recordurilor, în urmă cu un an, cu un bulz de 150 de metri, sibienii au anunţat sâmbătă că au doborât recordul din Covasna prin prepararea unui bulz mai mare cu mai bine de 30 de metri.

Citeste si despre alte recorduri

Primarul Turiei, Daragus Attila, a declarat corespondentului AMOS News că aşa- zisul record al sibienilor nu poate fi authentic, în primul rând deoarece nu s-a prezentat certificatul World Records Academy, care să ateste recordul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Mai mult, potrivit lui Daragus, pentru ca rezultatul sibienilor să fie real, bulzul acestora trebuia să îndeplinească şi alte condiţii, impuse de Direcţia Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia de metrologie, precum şi de prezenţa unui notar, pentru certificare.

Daragus Attila a mai arătat că reţeta bulzului aparţine comunei Turia, fiind înregistrată la OSIM. Conform lui Daragus, ideea bulzului de la Turia a fost prezentată la Sibiu în 2007, când oraşul a beneficiat de statutul de Capitală Culturală Europeană şi astfel, acum, la doi ani după prezentare, s-a atentat la aceasta. Astfel, covăsnenii au de gând să conteste oficial, la OSIM, bulzul sibienilor, în cazul în care acesta va fi omologat.

Covăsneii contestă totodată şi modul de preparare al bulzului, deoarece, spun ei, datele sibienilor nu ar fi reale.

“Noi am folosit 330 de oameni la prepararea bulzului care a intrat în Cartea Recordurilor, iar ei spun că au făcut bulzul de aproape 200 de metri cu 100 de oameni. Aşa ceva nu se poate, sau dacă se poate, înseamnă că ceva anume nu a fost făcut corect, pentru că un record mondial nu se stabileşte atât de simplu. Ceea ce au făcut la Sibiu nu este un lucru serios. Dacă însă vor insista, vom propune să facem din nou fiecare bulzul, dar cu filmare, ca să se poată vedea datele reale”, a explicat Daragus Attila.

În stabilirea recordului mondial de la Turia, au fost folosite, în 2008, 150 de kilograme de caş, 400 de kilograme de mălai, 24 de kilograme de sare, 15 litri de ulei şi 450 de litri de apă clocotită, din acestea rezultând bulzul de 150 de metri, atestat de Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare din lume. Pentru bulzul de la Sibiu, s-au folosit aproape 500 de kilograme de mălai, 250 de kilograme de brânză de burduf, 130 de litri de ulei , 14 kilograme de sare şi 200 de litri de apă.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton