Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bursa de peste de la Tulcea, deja inaugurata de doua ori, inchisa

bursa-de-peste-de-la-tulcea-deja-inaugurata-de-doua-ori-inchisa

Bursa de peste de la Tulcea a facut pana acum obiectul a doua inaugurari, insa n-a fost operationalizata complet niciodata. Acum va fi inchisa temporar pentru efectuarea unui control, intrucat Comisia Europeana cere banii alocati pentru acest proiect inapoi. Anuntul a fost facut chiar de catre noul ministru al Agriculturii.


Inaugurata cu mult tam-tam in 2015 si in 2019, Bursa de peste de la Tulcea va fi acum inchisa temporar. In prezent, aceasta ar fi trebuit sa functioneze ca punct de lucru al Casei Romane de Comert Agroalimentar Unirea.
 
Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura (ANPA) va trebui sa returneze Uniunii Europene o suma de 14,9 milioane de lei, aferenta unui proiect cu finantare europeana al carui scop era crearea unei burse de peste la Tulcea, a declarat, joi, la Botosani, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.
 
Potrivit acestuia, Comisia Europeana a notificat Ministerul Agriculturii cu privire la necesitatea restituirii fondurilor, ca urmare a deficientelor inregistrate in implementarea proiectului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Au facut la un moment dat, in 22 martie, au inaugurat bursa de peste. Practic, ce se dorea cu aceasta bursa de peste? Practic, sa se liciteze si sa comercializeze toata productia piscicola din Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii. Trebuiau sa aiba un sediu, un punct de colectare la Chilia, mijloace de transport si un sistem informatic. La auditul care a fost facut de Curtea de Conturi, nu de catre noi, s-a constat urmatoarele: singurele tranzactii care s-au facut au fost doua tranzactii in ziua inaugurarii. Totul a fost doar pentru acea zi a inaugurarii. Apoi, deficiente grave: punctul de colectare nefunctional, fara apa, fara nimic, navele de transport nu erau inregistrate si nu era obtinuta nicio autorizatie esentiala. Alaltaieri (marti - n.r.) a venit din partea Comisiei, pentru ca a fost pe bani europeni, ca trebui sa inapoiem 14,96 milioane de lei", a afirmat Oros intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL Botosani.
 
Ministrul Agriculturii a cerut Corpului de control pe care il coordoneaza sa efectueze un audit minutios cu privire la proiectul din Tulcea.
 
"Cand auditul se va termina, pentru ca am trimis si noi Corpul de control, (...) sa vedem ce s-a intamplat, cine este vinovat pentru pierderea acestor sume si pentru aceste investitii facute, in opinia noastra, prost, sa vedem cum putem salva ideea. Ideea este generoasa, de a avea o bursa de peste si de a stimula productia de peste care este in Romania, pentru ca noi deocamdata cumparam de afara cam 85% din consumul de peste", a adaugat Adrian Oros.
 
El a sustinut ca in acest proiect era prevazuta si achizitia unui elicopter pentru ANPA, insa procedura de licitatia a fost sistata.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016