Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Buzau: fermierii se adapteaza din mers la incalzirea globala
Fermierii buzoieni au cultivat pe 80.000 de hectare, pentru al doilea an consecutiv, cereale de toamna, in mare parte ca raspuns la temperaturile caniculare din perioada de vara, transmite Agerpres.
Potrivit datelor furnizate de Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Buzau, agricultorii buzoieni au semanat aproape 63.000 de hectare cu grau si secara, 16.297 de hectare cu rapita, 4.125 de hectare cu orzoiaca de toamna, 2.000 de hectare cu orz, suprafete cu aproape 30% mai mari decat in toamna anului 2005.
Directorul adjunct al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Buzau, Ion Enache, a declarat ca "fermierii se adapteaza din mers incalzirii globale, a devenit de-a dreptul loterie curata sa mai cultivi porumb sau floarea-soarelui in conditiile in care verile sunt din ce in ce mai toride si mai secetoase".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Acesta sustine ca "limitarea suprafetelor cultivate cu porumb, cultura ieftina care se poate semana cu calul, este o problema de timp, tonul fiind dat de companiile de asigurari care refuza in Romania sa acopere seceta, factor de risc greu de cuantificat".
La randul sau, presedintele Asociatiei cultivatorilor de cereale si plante tehnice Buzau, a declarat: "Campia Baraganului nu a fost niciodata favorizata de clima, agricultorii stiu ca dupa un an bun urmeaza 4-5 ani de seceta, soiurile si hibrizii romanesti erau create pentru astfel de conditii vitrege, in vreme ce soiurile straine sunt mai productive, dar se adapteaza mai greu temperaturilor ridicate din lunile de vara".
In ultimul deceniu, la Buzau productiile medii de grau au depasit 3.000-3.500 de kilograme la hectar, iar cele de porumb cu exceptia lui 2005 au fost de 1.200-2.000 de kilograme la hectar.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura