Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Buzău: Podgoriile cu tradiţie, ameninţate de vinul sintetic
Sute de fermieri din Buzău ar putea renunţa pe viitor la cultivarea viţei de vie în zonele cu tradiţie din judeţ, din cauza nerentabilităţii produselor viniviticole care nu mai sunt la mare căutare printre procesatori, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).
Şi asta în condiţiile în care anul agricol 2008-2009 a fost unul favorabil culturilor de viţă de vie, care au produs din cauza secetei sortimente de struguri mult mai bogate în zaharuri naturale.
Dealurile judeţului Buzău ar putea deveni în câţiva ani populate de tufişuri şi mărăcini, din cauza concurenţei acerbe făcute vinului natural de către produsele similare fabricate prin sinteză.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Neobişnuit este potrivit specialiştilor că deşi suprafaţa viticolă la nivelul judeţului Buzău s-a înjumătăţit în ultimii ani, producţia de struguri nu poate fi absorbită de achizitori şi procesatori.
Potrivit directorului DADR Buzău Valeriu Călin, trendul descendent al cultivatorilor de viţă de vie este în plină ascensiune:
"Riscăm ca planaţiile de vie să fie abandonate şi defrişate. Deşi plantaţiile de vie în marea majoritate a lor sunt în declin este de neînţeles cum producţiile nu pot fi absorbite. Vinul fabricat din zahăr şi drojdie este principalul vinovat. Procesatorii sau achizitorii spun că au depozitele pline şi că nu reuşesc să vândă vinul. Anul acesta este un dezastru dublat pe două fronturi ca şi cantitate achiziţionată care este foarte mică, dar mai ales ca preţ derizoriu. Şi asta datorită faptului că foarte multe unităţi de procesare, produc vinul din zahăr şi nu din struguri. Pentru că legislaţia le permite, apare acest produs care de fapt nu este vin şi din aceste motiv tot timpul cramele sunt pline şi nu au cum să desfacă toate aceste cantităţi. Trebuie scoasă din legislaţie folosirea zahărului în ameliorarea musturilor şi a concentratelor" a mai spus Valeriu Călin.
Dacă în urmă cu 40 de ani, România deţinea locul 4 -5 atât la producţie cât şi la suprafeţe cultivate cu viţă de vie, în prezent ţara noastră se clasează pe locul 17 cu perspective sumbre de relansare.
La Buzău vinul cu tradiţie se produce încă din perioada geto dacilor în podgoriile Dealu Mare - Pietroasa .
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura