Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buzău: Podgoriile cu tradiţie, ameninţate de vinul sintetic


Sute de fermieri din Buzău ar putea renunţa pe viitor la cultivarea viţei de vie în zonele cu tradiţie din judeţ, din cauza nerentabilităţii produselor viniviticole care nu mai sunt la mare căutare printre procesatori, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Şi asta în condiţiile în care anul agricol 2008-2009 a fost unul favorabil culturilor de viţă de vie, care au produs din cauza secetei sortimente de struguri mult mai bogate în zaharuri naturale.


Dealurile judeţului Buzău ar putea deveni în câţiva ani populate de tufişuri şi mărăcini, din cauza concurenţei acerbe făcute vinului natural de către produsele similare fabricate prin sinteză.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Neobişnuit este potrivit specialiştilor că deşi suprafaţa viticolă la nivelul judeţului Buzău s-a înjumătăţit în ultimii ani, producţia de struguri nu poate fi absorbită de achizitori şi procesatori.

Potrivit directorului DADR Buzău Valeriu Călin, trendul descendent al cultivatorilor de viţă de vie este în plină ascensiune:

"Riscăm ca planaţiile de vie să fie abandonate şi defrişate. Deşi plantaţiile de vie în marea majoritate a lor sunt în declin este de neînţeles cum producţiile nu pot fi absorbite. Vinul fabricat din zahăr şi drojdie este principalul vinovat. Procesatorii sau achizitorii spun că au depozitele pline şi că nu reuşesc să vândă vinul. Anul acesta este un dezastru dublat pe două fronturi ca şi cantitate achiziţionată care este foarte mică, dar mai ales ca preţ derizoriu. Şi asta datorită faptului că foarte multe unităţi de procesare, produc vinul din zahăr şi nu din struguri. Pentru că legislaţia le permite, apare acest produs care de fapt nu este vin şi din aceste motiv tot timpul cramele sunt pline şi nu au cum să desfacă toate aceste cantităţi. Trebuie scoasă din legislaţie folosirea zahărului în ameliorarea musturilor şi a concentratelor" a mai spus Valeriu Călin.

Dacă în urmă cu 40 de ani, România deţinea locul 4 -5 atât la producţie cât şi la suprafeţe cultivate cu viţă de vie, în prezent ţara noastră se clasează pe locul 17 cu perspective sumbre de relansare.

La Buzău vinul cu tradiţie se produce încă din perioada geto dacilor în podgoriile Dealu Mare - Pietroasa .
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016