Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cai bolnavi de SIDA au fost depistati in Hunedoara
În judeţul Hunedoara au fost depistaţi nu mai puţin de 103 fermieri care aveau în proprietate cai afectaţi de anemie infecţioasă ecvină, supranumită şi SIDA cailor, transmite AMOS News.
Pentru a se limita focarul de infecţie, toţi caii bolnavi au fost sacrificaţi. Statul a promis despăgubiri proprietarilor însă plăţile au fost sistate brusc. Şi asta pentru că firmele intermediare şi-au făcut apariţia şi au preluat caii bolnavi de la proprietari, i-au abatorizat şi, mai apoi, valorificat în străinătate.
Plata despăgubirilor a fost reluată, astfel că proprietarii cailor bolnavi de "SIDA" vor primi sume cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei.
Cei peste 100 de proprietari de cai din judeţ care nu au fost despăgubiţi de stat după ce medicii veterinari au descoperit că animalele lor erau bolnave de “SIDA cailor” vor avea dreptul, potrivit unei legi intrate recent în vigoare, să fie despăgubiţi conform sumelor cu care animalele au fost evaluate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Anemia infecţioasă ecvină este o boală virotică, ce se transmite de la o cabalină la alta chiar şi prin înţepătura unui ţânţar, dar nu şi la om. Boala nu poate fi tratată, iar singura soluţie de a stopa extinderea maladiei este sacrificarea animalelor infestate.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News