Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Calendarul gradinaritului in luna august
În grădina de legume şi zarzavaturi încă se mai pot cultiva răsaduri şi semăna legume care vor ajunge la maturitate în toamnă: castraveţi, fasole de toamnă, mazăre de toamnă, salată, spanac, ridichii de lună, precum şi cele negre, praz etc.
Pentru cultivarea lor, terenul se modelează, după ce, în prealabil, au fost îndepărtate restul plantelor premergătoare şi după ce s-a săpat pământul. Unele dintre speciile legumicole se înfiinţează prin semănat direct în pământ, iar altele prin plantarea de răsaduri. Atenţie: la speciile înfiinţate prin semănat direct adâncimea de semănat este mai mică, 1-2 cm, max. 3-4 cm, întrucât pământul nu este foarte uscat- din cauza ploilor abundente (în unele zone) iar pământul suficient de umed. Acolo unde canicula a uscat mult solul, adâncimea va fi mai mare.
După semănatul şi plantatul legumelor, acestea trebuie curăţate de buruieni, purtătoare de germeni de boli şi dăunători. O altă lucrare importantă este stropitul cu insecticide şi fungicide, întrucât dăunătorii şi bolile sunt omniprezente în astfel de situaţii, când - după ploi abundente şi soare canicular care alternează - îşi fac apariţia mana, făinarea, rugina sau chiar cancerul bacterian al legumelor, dar şi dăunătorii. De aceea, alternanţa stropirilor se face la un interval de 10-12 zile. În cazul în care apare seceta, legumele trebuie udate seara şi dimineaţa, dar cu grijă pentru ca nu cumva celelalte plante să fie stropite, pentru că acestea se vor ofili din cauza secetei şi pot contacta numeroase boli. Dacă este cazul, ulterior, sunt îndepărtate şi frunzele uscate de la legume, care pot purta germeni de boli sau dăunători.
La pomi fructiferi situaţia este mai uşoară, în sensul că aceştia nu necesită decât întreţinerea terenului (curăţat de buruieni), udarea, dacă este cazul şi, bineînţeles, stropirea cu insecticide şi fungicide la interval de 10-14 zile.
Grădinile cu plante şi flori necesită unele lucrări mai ample şi mai diversificate. Iarba, care creşte repede din cauza umezelii şi căldurii, trebuie tunsă periodic când ajunge la 5-6 cm, dar nu va fi îndepărtată decât 1/3 din suprafaţa verde. După fiecare tundere, gazonul se udă bine şi apoi se îngraşă. Gardurile vii se sapă, se udă periodic şi, bineînţeles, se tund, pentru că datorită ploilor şi căldurii au crescut considerabil.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Libera
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura