Exclusiv
Publicat in: Stiri
In luna septembrie, viticultorii continua recoltarea si comercializarea soiurilor de struguri pentru masa. Tot acum se pregatesc depozitele pentru pastrarea temporara a strugurilor. Acestea sunt cladiri curate, fara curenti de aer, in care temperatura nu variaza si se mentine relativ joasa (intre +6 - 12C). Peretii depozitelor se vopsesc cu o solutie de var (in care se adauga 100g piatra vanata la 10 litri solutie), se dezinfecteaza prin fumegare (prin arderea sulfului 50 g/m3). In acelasi mod se pregatesc pentru pastrare si frigiderele. Fumegarea dureaza 30-36 ore, dupa aceasta incaperile se aerisesc bine (pana la disparitia mirosului).
Se incepe recoltarea soiurilor de struguri pentru vin. La un vin bun continutul de zahar in boabe este de cel putin 170g/l. La fermentarea alcoolica a 10g/l de zahar obtinem 0,6 grade alcool.

In luna octombrie
1. Se termina recoltarea soiurilor pentru vin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


2. Se termina recoltarea soiurilor tardive pentru masa. O parte din acestea se pun la pastrare pe termen scurt (1-3 saptamani) - in depozite sau pe termen lung (3-6 luni) - in depozite frigorifice.

Strugurii destinati pentru pastrare trebuie sa fie bine maturati (continutul de zahar - cel putin 170g/l), cu toate boabele sanatoase. Se culeg atent, fara a deteriora stratul de pruina de pe boabe, se amplaseaza in lazi noi cu capacitatea de 5-10 kg. Strugurii se culeg cand nu mai au roua pe ei si ploaia a fost cel putin cu 2-3 zile in urma. In ziua cind camera s-a umplut se face o dezinfectare prin arderea sulfului (1,3-1,5g/m3), care se repeta peste fiecare 5-6 zile. In cazul in care pe parcursul pastrarii se inregistreaza un inceput de putrezire a strugurilor, acestia se comercializeaza urgent. In frigider regimul de pastrare implica o temperatura a aerului 1+10C, umiditatea relativa a aerului 92 .94%.

3. In scopul completarii golurilor (primavara), acum se face o inventariere a viilor si se cauta material saditor de soiul dat.

4. Dupa terminarea recoltarii se executa aratul (cu PRV-3) intre randuri la adancimea de 18-22 cm cu aruncarea solului spre butuci. O data in 3-6 ani se face reinnoirea desfundatului (cu PRV-3 + MVU-2) cu administrarea ingrasamintelor (60kg substante active de azot, fosfor si potasiu). Reinnoirea desfundatului consta in executarea a 3 brazde (una la mijlocul randului, iar cele laterale la distanta de 25-35 cm de la butuci) la adancimea de 50-55 cm.

5. Spre finele lunii, dupa caderea frunzelor butucii care sunt condusi fara tulpina, precum si lastarii de pe cepii de rezerva se ingroapa in sol pentru iernare. Pentru aceasta se desprind coardele si bratele de pe araci sau sarma, se lipesc de pamant si cu harletul sau sapa se acopera cu un strat de sol de 20-30 cm. La fel se procedeaza si cu lastarii care se dezvolta pe cepul de rezerva de la baza formelor cu tulpina.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Locuri de munca in Germania, in viticultura
Locuri de munca in Germania, in viticultura
Termenul limita pana la care pot fi trimise CV-urile este 31 ianuarie, iar salariul oferit este 850...
LACERTA, investiţie de 6 mil euro în viticultură la Dealu Mare
O investiție de șase milioane de euro într-o podgorie la Dealu Mare s-a concretizat prin lansarea...
Calendarul lucrărilor agricole în luna martie
În luna martie, în funcţie de caracteristicile meteo ale perioadei, se declanşează...
Calendarul lucrarilor agricole in luna ianuarie. Cum va fi vremea in luna ianuarie 2011 (prognoza)
În cultura mare, în luna ianuarie se va continua pregătirea profesională a fermierilor agricoli,...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016