Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Capturi slabe de scrumbie


Capturile de scrumbie inregistrate in Delta Dunarii in ultimele saptamani au fost nesatisfacatoare, potrivit presedintelui Federatiei Organizatiilor de Pescari Delta Dunarii, Lucian Sanda. ''Pescuitul la scrumbie a fost destul de prost pana acum si cred ca asta s-a intamplat pentru ca apa a fost rece. S-a prins scrumbie mai mult la mare, decat pe Dunare, dar nu pot sa mentionez cat'', a declarat, marti, pentru Agerpress, Lucian Sanda.
El a mai spus ca interzicerea pescuitului scrumbiei odata cu cel al oricaror altor vietuitoare acvatice incepand cu 5 aprilie este binevenita, in conditiile in care dupa sarbatori pestele nu prea mai are cautare. ''Reluam pescuitul la scrumbie saptamana viitoare si poate se mai incalzeste apa si ne facem cota'', a afirmat presedintele federatiei, Lucian Sanda. Conform Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, cei peste 1.500 de pescari din judetul Tulcea pot captura in acest an 544.600 de kilograme de scrumbie, din care 37.100 kilograme din Marea Neagra.

Scrumbia este una dintre cele mai importante specii pentru pescuitul industrial in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, dar si unul dintre cei mai apreciati pesti pentru calitatile sale gustative. Cele mai mari cantitati de scrumbie, respectiv 2.507 tone, au fost capturate in Rezervatie in 1975, cele mai mici, respectiv 9 tone, fiind inregistrate, conform datelor oficiale, in 1999. In 2008, Administratia Rezervatiei a aprobat capturarea a 143.800 de kilograme de scrumbie, pescarii raportand insa la finele anului o captura totala de 483.170 kilograme.

Incepand cu data de 5 aprilie, s-a instituit masura prohibitiei pentru pescuitul in scop comercial, familial si recreativ pe o perioada de 60 de zile in habitatele piscicole naturale, pana pe data de 3 iunie. De asemenea, in apele care constituie zona de frontiera, inclusiv in golful Musura, pescuitul este interzis pentru 45 de zile, in perioada 5 aprilie-19 mai inclusiv.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Astfel, pescuitul se poate desfasura in Rezervatie numai in amenajarile piscicole private, numai daca administratorii acestora detin licenta de acvacultura emisa de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura si daca administratorul anunta cu 48 de ore inainte Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016