Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Caras-Severin: Valea Carasului, supranumita "Baraganul Banatului", a ramas parloaga


În judeţul Caraş-Severin, peste 20 la sută din terenurile agricole au fost achiziţionate, după 1990, de cetăţeni străini, respectiv, austrieci, italieni, danezi, belgieni sau spanioli. În pofida investiţiilor străine, la care se adaugă subvenţiile de la Uniunea Europeană, agricultura cărăşeană nu a reuşit, în toţi aceşti ani, să depăşească nivelul de subzistenţă. Altădată supranumită Bărăganul Banatului, Valea Caraşului este, în prezent, o imensă pârloagă.
La fel zona Berzovia - Măureni, renumită odată pentru producţia impresionantă de cereale. În ultimii ani, zeci de mii de hectare de teren arabil au fost lăsate în paragină în Caraş-Severin, un judeţ acoperit în proporţie de aproape 50 la sută cu suprafeţe agricole, din care o treime terenuri arabile, şi cu peste 45 la sută populaţie stabilită la sate. În fiecare an, dintr-un total de 127.000 de hectare de teren arabil, peste 50.000 rămân necultivate şi, în lipsa unor măsuri concrete întreprinse, specialiştilor din domeniu nu le rămâne decât să constate declinul accelerat al agriculturii din Caraş-Severin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori


Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...

Oferta Speciala
valabila 48h


Penalizarea proprietarilor care lasă terenurile în paragină pare a fi singura metodă găsită de autorităţi pentru a stimula cultivarea suprafeţelor agricole, prin neacordarea subvenţiilor de la Uniunea Europeană. Atâta timp cât costurile de producţie sunt mai mari decât profitul şi nu există o piaţă de desfacere garantată, tot mai mulţi ţărani din Caraş-Severin renunţă la activităţile agricole.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016