Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt rezultatele consultarii nationale privind noua Politica Agricola Comuna

care-sunt-rezultatele-consultarii-nationale-privind-noua-politica-agricola-comuna

Zilele trecute, ministrul Agriculturii, Petre Daea, secretarul de stat Daniel Botanoiu si secretarul de stat Alexandru POTOR au prezidat, la sediul MADR, sedinta de lucru in cadrul careia au fost prezentate rezultatele consultarii nationale si primele elemente ale pozitiei Romaniei fata de Comunicarea Comisiei Europene privind viitorul sectorului alimentar si al agriculturii dupa 2020.


Participantii la sedinta, reprezentanti ai federatiilor, asociatiilor, organizatiilor si patronatelor reprezentative din sectorul agricol, au transmis la MADR contributii scrise fata de aspectele cheie din comunicarea comisiei, in vederea elaborarii unui document comun, care sa reflecte pozitia sectorului agricol din Romania fata de documentul comisiei.
 
La reuniune a participat si Mihaela Gabriela Zoana, reprezentant al Romaniei in Parlamentul European, vice-presedinte in Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si membru in 3 comisii ale Parlamentului European.
 
In dezbaterea publica din 11 ianuarie 2018 s-a stabilit ca data pentru transmiterea contributiilor scrise la MADR sa fie 2 februarie 2018. In total, s-au primit 34 de contributii scrise, respectiv:   12 din partea institutiilor academice, de invatamant si cercetare agricola si 22 din partea organizatiilor de fermieri si producatori agricoli, ai federatiilor si patronatelor din sectorul agricol, ai asociatiilor din domeniul protectiei mediului si dezvoltarii rurale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

In cadrul MADR a fost constituit un grup de analiza format din experti MADR, APIA si AFIR. Analiza s-a desfasurat pe urmatoarele capitole: Principii generale PAC dupa 2020, Plati directe si masuri de piata, Dezvoltare rurala, Mediu si actiuni climatice, Bugetul PAC dupa 2020, Chestiuni speciale pentru Romania.
 
 
In interventia sa, ministrul Petre Daea a informat despre participarile sale la reuniunile  Consiliului de ministri ai agriculturii de la Bruxelles si a atras atentia asupra faptului ca trebuie sa participam activ la procesul de luare a deciziei privind PAC ca stat membru cu drepturi depline, la toate nivelele: de expertiza, diplomatic si politic.
 
Rolul europarlamentarilor romani este deosebit de important in sustinerea pozitiei Romaniei in Parlamentul European. Este nevoie mai mult ca oricand de coeziune si de a merge cu totii in aceeasi directie, cea stabilita in urma consultarilor la nivel national.
 
Europarlamentarul Mihaela Gabriela Zoana a anuntat ca desi ocupa aceasta functie doar de 2 luni, activitatea domniei sale este deja intensa in cadrul Comisiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. Cele mai importante teme de dezbatere sunt PAC si bugetul PAC pentru perioada urmatoare de programare.
 
Domnia sa a mentionat ca exista preocupari la Bruxelles privind micsorarea bugetului PAC dupa 2020. A subliniat importanta opiniilor fermierilor romani, colaborarea cu acestia pentru a promova interesele Romaniei prin transmiterea de mesaje clare in Parlamentul European, in Consiliu si Comisia Europeana.
 
Secretarul de stat Alexandru Potor a prezentat activitatea de analiza din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si rezultatele consultarii publice, precum si elementele de pozitie ale Romaniei pe tema PAC dupa 2020. Majoritatea participantilor si-au regasit punctele de vedere exprimate in scris.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016