Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cargill a achizitionat silozul din Drobeta Turnu Severin, cu o capacitate de depozitare de 40.000 tone


Compania Cargill, una dintre cele mai mari din lume în domeniul furnizării de produse alimentare, servicii agricole, financiare și industriale, a anunțat achiziția unui nou siloz, situat la Drobeta Turnu Severin.

Silozul, care nu mai era funcţional din 1999, va intra într-un program de modernizare, urmând să fie operaţional în septembrie. Capacitatea de depozitare a silozului este de 40.000 de tone. Fără silozul din Turnu Severin, Cargill deţine 17 silozuri în România, cu o capacitate de stocare de 500.000 de tone. Compania avea nevoie de o legătură cu fluviul Dunărea, acesta fiind și motivul pentru care a achiziționat silozul din Drobeta.

„Depozitul nu mai era funcțional de zece ani, ceea ce înseamnă că investiția presupune crerea unei linii noi de încarcare a barjelor de pe Dunăre și reabilitarea completă a zonelor de depozitare”, a declarat Martin Schuldt, director general al Cargill.

Potrivit lui Martin Schuldt, Cargill a investit în modernizarea silozurilor circa 15 milioane de dolari, iar investiţiile totale pe piaţa românească s-au ridicat la peste 100 de milioane de dolari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cargill este prezentă pe piața cerealelor și a semințelor oleaginoase și oferă planuri personalizate de marketing pentru agricultori. Compania furnizează semințe și fertilizatori pentru culturi, pentru care acceptă plata la recoltare, inclusiv sub formă de produse la prețul pieței. Cargill asigură servicii complete, fiind și cumpărător, depozitar și transportator pentru fermieri.

„O măsură foarte bună pentru noi și pentru agricultori este decizia Guvernului de a introduce taxarea inversă de TVA la achiziția de produse agricole, care va duce la micșorarea substanțială a pieței negre”, a mai spus Martin Schuldt.

Taxarea inversă înseamnă că nu se va mai plăti TVA la cumpărarea de la producător, ceea ce oferă șanse egale pentru distribuitorii legali în fața competiției ilegale. Producătorii vor avea astfel de achitat doar impozitul pe profit de 16%, nu și TVAul încasat (24%). Cargill are, în prezent, circa 500 de fermieri cărora le oferă servicii.

Schuldt a mai spus că îi sfătuieşte pe agricultori ca anul acesta să cultive porumb şi floarea soarelui, în condiţiile în care se pot obţine preţuri bune. Acesta consideră că România nu va ajunge în situaţia de a importa cereale, ca în anii 2007-2008, când recoltele au fost proaste, în prezent stocurile fiind mai mari decât în urmă cu trei ani.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016