Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Carne de somon expirata de sase luni, vanduta in Mures


In perioada 6 – 12 aprilie ac, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a verificat calitatea, modul de comercializare şi etichetare a peştelui şi preparatelor din peşte.

Controlul, desfăşurat la nivel naţional, a cuprins 618 operatori economici, verificându-se 60 de tone de peşte, preparate de peşte şi conserve din peşte, constatându-se că aproximativ 17 tone tone nu se încadrau în prevederile legale în vigoare.
Abaterile constatate de comisarii ANPC au dus la oprirea definitivă şi retragerea de la comercializare a 1250 kg de peşte şi preparate din peşte care erau improprii consumului uman şi aplicarea a 279 amenzi contravenţionale, însumând 916.800 lei, pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor. Alte 15 650 kg de peşte au fost oprite temporar de la comercializare, până la remedierea neconformităţilor constatate.

În timpul verificărilor s-a pus un accent deosebit pe calitatea produselor vândute populaţiei, sancţionându-se comercializarea celor aflate în afara datei durabilităţii minimale / datei limită de consum, stabilite de producători.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In judeţul Galaţi s-a găsit la comercializare macrou congelat, produs care în momentul decongelării prezenta culoare modificată (maronie) şi miros de alterat si diverse sortimente de peşte sărat (crap, ştiucă, plătică) cu modificări organoleptice de culoare şi miros de rânced.

In judeţul Mureş se comercializa file somon congelat cu data durabilităţii minimale depăşită de 6 luni.

In judeţul Ialomiţa, un operator economic avea expus la comercializare şprot afumat, expirat din luna martie.

In judeţul Vaslui se comercializa salată de icre cu data limită de consum depăşită de 5 zile.

In judeţul Braşov erau expuse la comercializare cotlet de somon congelat, icre sărate Tarama şi icre sărate de ştiucă expirate de 1-4 zile.

Controlul a mai depistat produse ce prezentau data durabilităţii minimale depăşită astfel: „trunchiul de merluciu” şi „scoici albe în cochilie”, comercializate în judeţul Cluj, novac, tacâm de peşte, macrou afumat, cotlet de somon congelat, comercializate în judeţul Constanţa, hamsie comercializată în judeţul Brăila, salată de icre hering comercializată în judeţul Galaţi, păstrăv congelat comercializat în judeţul Vrancea, icre hering şi creveţi congelaţi comercializaţi în judeţul Prahova, macrou refrigerat comercializat în Bucureşti.

In judeţul Mehedinţi, un operator economic avea la comercializare conserve de sardine în ulei Neromar, care prezentau pete de rugină pe capac.

In judeţul Neamţ se comercializau „lapţi congelaţi” în ambalaje deteriorate, cu arsuri de congelare superficiale si şprot afumat vidat, cu ambalajul deteriorat.

In judeţul Argeş se comercializa peşte congelat păstrat la temperatura ambiantă.

In judeţul Mehedinţi, macroul congelat era păstrat la temperatura de -3°C faţă de -18°C indicat de producător, iar icrele erau ţinute la temperatura mediului ambiant (21°C) în loc de 0° - 8°C cât era înscris pe etichetă.

In judeţul Vrancea, peştele congelat se afla depozitat în acelaşi spaţiu frigorific cu carnea de pasăre şi legume congelate, nefiind respectate normele de vecinătate a produselor.

Un operator economic din Bucureşti păstra în acelaşi spaţiu de depozitare atât peşte refrigerat cu caracteristici calitative corespunzătoare, apt consumului, cât şi peşte cu data limită de consum expirată, retras de la vânzare.

In judeţul Galaţi, un operator economic transporta şi depozita peşte proaspăt în lăzi de PVC, la temperatura mediului ambiant, fără gheaţă sau agregate de refrigerare.

In judeţul Satu Mare, peştele congelat era aprovizionat cu o maşină neautorizată pentru transportul unor astfel de produse, fără instalaţie frigorifică.

Un operator economic din judeţul Ialomiţa avea expus la comercializare peşte proaspăt la temperatura mediului ambiant, fără niciun fel de refrigerare.

14% din cantitatea controlată prezenta abateri privind modul de informare al consumatorilor la etichetarea produselor preambalate sau la afişele care trebuie să se afle în imediata apropiere a produselor vândute în vrac (nepreambalate).

In judeţul Mehedinţi se comercializa macrou afumat, în ambalaje individuale vidate, provenienţă Polonia, fără etichete (elementele de identificare-caracterizare erau înscrise doar pe ambalajul colectiv).
Vânzarea a diferite sortimente de peşte congelat sau sărat, ambalate în magazin în pungi de plastic, fără niciun element de identificare-caracterizare, s-a constatat în judeţele Călăraşi, Covasna, Braşov, Suceava, Bihor şi Bucureşti.

Tot în Bucureşti, un operator economic comercializa file de macrou condimentat provenind din import, ambalat în cutii, fără menţionarea pe etichetă a importatorului sau distribuitorului şi fără traducerea în limba română a denumirii ingredientelor.

Ambalajele cu trunchi de merluciu congelat, provenienţă Spania, aflate la comercializare în judeţul Bistriţa-Năsăud, nu aveau etichete.

In judeţul Argeş se comercializa peşte proaspăt (crap fitofag) pentru care era afişată data limită de consum 12.04.2009, în timp ce în documentele ce însoţeau produsul era specificată data 10.04.2009.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016