Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Carnetul de viticultor, un nou document obligatoriu pentru cultivatori de vita de vie din soiuri nobile

carnetul-de-viticultor-un-nou-document-obligatoriu-pentru-cultivatori-de-vita-de-vie-din-soiuri-nobile

Aceastea sunt prevederile unui proiect de lege lansat in dezbatere publica de catre MADR.


Conform unui proiect de ordin al ministrului Agricultorii, cultivatorii de vita de vie din soiuri nobile de vin, indiferent de suprafata inscrisa in Registrul Plantatiilor Viticole, ce comercializeaza productia de struguri pentru vin din propria recolta catre persoane fizice sau juridice, vor avea obligatia detinerii si completarii carnetului de viticultor.
 
Carnetul de viticultor va avea forma dreptunghiulara cu dimensiunile de 200 mm/100 mm si va fi alcatuit din foi fixe, autocopiative, inscrise cu seria ce reprezinta indicativul rutier al judetului si numerotate cu 3 cifre incepand cu 001 pentru fiecare serie.
 
Prima fila a carnetului de viticultor va contine suprafetele cultivate cu vita-de-vie, totale si defalcate pe soiuri sau amestec de soiuri, este vizata de consilierul cu atributii de operare in Registrul Plantatiilor Viticole din judetul respectiv si asumata prin semnatura de cultivator si este nedetasabila.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Completarea filelor din cuprinsul carnetului de viticultor se va face cu caractere lizibile si de nesters, iar eliberarea originalului din fila aferenta fiecarui transport este obligatorie pentru fiecare cantitate de struguri de vin in momentul livrarii catre fiecare beneficiar, persoana fizica sau juridica.
 
Se excepteaza de la completarea filei din carnetul de viticultor pentru transportul strugurilor din soiuri nobile pentru vin din productia proprie producatorii care vinifica intreaga cantitate de struguri in spatiile de vinificare proprii.
 
Carnetele de viticultor se tiparesc de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, din bugetul propriu si sunt puse la dispozitia cultivatorilor care exploateaza aceste suprafete, prin intermediul Directiilor pentru Agricultura Judetene si a Municipiului Bucuresti.
 
In vederea eliberarii carnetului de viticultor, solicitantii vor depune la directiile agricole o cerere in care vor mentiona productia de struguri din soiuri nobile pentru vin, pe fiecare soi detinut in cultura si campanie viticola.
 
Contravaloarea carnetelor de viticultor se incaseaza de la solicitanti de catre Directiile pentru Agricultura Judetene si a Municipiului Bucuresti, care vireaza aceste sume in contul MADR, in vederea reintregirii bugetului.
 
Evidenţa carnetelor de viticultor distribuite viticultorilor se va tine intr-un registru special deschis in acest sens, fiecare carnet de viticultor primind un numar de identificare ce va fi inscris pe coperta carnetului de viticultor.
 
Comerciantii care achizitioneaza struguri din soiuri nobile pentru vin in vederea comercializarii acestora catre procesatori au obligatia intocmirii unui centralizator al cantitatilor predate catre acestia si transmiterea filelor originale aferente fiecarui transport, catre procesator.
 
Orice transport de struguri din soiuri nobile pentru vin va fi insotit in mod obligatoriu, de la cultivator pana la centrul de procesare, de fila din carnetul de viticultor, in original, corespunzatoare cantitatilor transportate.
 
Pentru toate cantitatile de struguri din soiuri nobile pentru vin achizitionate de la cultivatori si/sau comercianti, unitatile de procesare au obligatia sa retina filele originale ale fiecarui transport care se vor inregistra in registrul de intrari/iesiri pentru strugurii receptionati.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016