Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Castraveţii curbaţi" şi "morcovii noduroşi" vor reveni pe tarabele Europene


Castraveţii curbaţi şi morcovii noduroşi vor putea fi vânduţi fără restricţii în UE, potrivit unei iniţiative a Comisiei Europene, care îşi propune să fie "un element major în eforturile continue de raţionalizare şi simplificare a normelor comunitare şi de reducere a birocraţiei".

Normele europene referitoare la dimensiunile şi formele fructelor şi legumelor vor fi date uitării după ce statele UE au votat, miercuri, asupra propunerilor Comisiei de a abroga standardele specifice de comercializare pentru 26 de tipuri de fructe şi legume, potrivit Comisiei Europene.
Standardele de comercializare vor fi totuşi menţinute parţial pentru zece dintre cele 26 de tipuri de fructe şi legume. În cazul acestora, pentru prima dată statele membre pot autoriza magazinele să vândă produse care nu respectă standardele, atât timp cât etichetarea lor permite deosebirea pe categoriile "extra", "I" şi "II".

Cele zece tipuri de produse reprezintă 75% din valoarea comerţului comunitar: mere, citrice, kiwi, lăptuci, piersici şi nectarine, pere, căpşune, ardei graşi, struguri de masă şi roşii. Statele UE pot scuti aceste produse de la aplicarea standardelor, dacă sunt vândute în magazine cu o etichetă corespunzătoare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Practic, asta înseamnă că un măr care nu respectă standardele poate fi vândut totuşi în magazine cu condiţia să fie etichetat cu menţiunea "produs destinat prelucrării" sau cu o menţiune echivalentă, precizează CE.

Sursa citată apreciază că iniţiativa de a renunţa la aceste standarde "reprezintă un element major în eforturile sale continue de raţionalizare şi simplificare a normelor comunitare şi de reducere a birocraţiei".

"Acesta este începutul unei noi ere pentru castraveţii curbaţi şi morcovii noduroşi", a declarat comisarul pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Mariann Fischer Boel.

"Este un exemplu concret al eforturilor noastre de reducere a birocraţiei inutile. Pur şi simplu, nu este nevoie ca astfel de chestiuni să fie reglementate la nivelul UE. Este mult mai bine ca ele să fie lăsate la latitudinea operatorilor de pe piaţă. Iar în condiţiile actuale de creştere a preţurilor alimentelor şi de dificultăţi economice, consumatorii trebuie să aibă posibilitatea de a alege dintr-o gamă de produse cât mai largă cu putinţă. Nu are sens să aruncăm produse perfect consumabile, doar pentru că nu au forma corectă", a adăugat oficialul european.

CE reaminteşte că în timpul negocierilor de anul trecut cu privire la reforma organizării comune a pieţei fructelor şi legumelor, Comisia s-a angajat să reducă birocraţia inutilă prin renunţarea la o serie de standarde de comercializare pentru fructe şi legume.

Votul acordat miercuri presupune abrogarea acestor standarde pentru 26 de produse: caise, anghinare, sparanghel, pătlăgele vinete, avocado, fasole, varză de Bruxelles, morcovi, conopidă, cireşe, dovlecei, castraveţi, ciuperci de cultură, usturoi, alune în coajă, varză de iarnă, praz, pepene galben, ceapă, mazăre, prune, ţelină pentru peţiol şi frunze, spanac, nuci în coajă, pepene verde şi andive.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016