Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Romania a exportat in primele patru luni din 2012 o cantitate de 2.847 tone de miere, in crestere cu 70% fata de aceeasi perioada din 2011, cand exporturile au totalizat 1.691 tone, potrivit datelor furnizate Agerpres de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).
Incasarile din exporturile de miere au insumat 8,73 milioane de euro in primele patru luni, cu 60,8 procente mai mult decat cele 5,43 milioane euro incasate in anul precedent.
Potrivit datelor MADR, valoarea importurilor de miere in perioada mentionata a depasit 1,464 milioane de euro, pentru o cantitate de 581,9 tone, in timp ce in perioada similara a anului trecut au totalizat 963.401 euro pentru 375 tone de miere aduse de pe pietele externe.
Atat exporturile cat si importurile de miere au fost realizate din tarile Uniunii Europene si cele extracomunitare.
Romanii consuma, in medie, 400-500 de grame de miere anual, mult sub nivelul inregistrat in tarile UE si cele nordice, unde anual se mananca intre 1,5 si 3 kilograme de miere.
Potrivit Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACAR), productia de miere din 2012 este estimata la 18.000- 20.000 de tone, similara ce cea din 2011. Romania ocupala ora actuala locul patru in Europa din punct de vedere al productiei de miere, dupa Germania, Franta si Ungaria, si locul sapte la numarul de familii de albine, cu aproape 1,3 milioane.
Potrivit datelor MADR, valoarea importurilor de miere in perioada mentionata a depasit 1,464 milioane de euro, pentru o cantitate de 581,9 tone, in timp ce in perioada similara a anului trecut au totalizat 963.401 euro pentru 375 tone de miere aduse de pe pietele externe.
Atat exporturile cat si importurile de miere au fost realizate din tarile Uniunii Europene si cele extracomunitare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Romanii consuma, in medie, 400-500 de grame de miere anual, mult sub nivelul inregistrat in tarile UE si cele nordice, unde anual se mananca intre 1,5 si 3 kilograme de miere.
Potrivit Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACAR), productia de miere din 2012 este estimata la 18.000- 20.000 de tone, similara ce cea din 2011. Romania ocupala ora actuala locul patru in Europa din punct de vedere al productiei de miere, dupa Germania, Franta si Ungaria, si locul sapte la numarul de familii de albine, cu aproape 1,3 milioane.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News