Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cati bani au primit pana acum fermierii care cultiva tomate romanesti

cati-bani-au-primit-pana-acum-fermierii-care-cultiva-tomate-romanesti

Sumele sunt platite de MADR in cadrul unei noi scheme de plati lansate in acest an, pentru incurajarea productiei autohtone de tomate.


 Schema de ajutor de minimis pentru tomatele cultivate in sere si solarii este destinata producatorilor agricoli persoane fizice care detin atestat de producator, producatorilor agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderilor individuale si familiale, producatorilor agricoli persoane juridice.
 
Conform celor mai recente date oficiale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a platit pana in prezent peste 27 de milioane de lei unui numar de 2.003 beneficiari ai programului de sustinere a tomatelor cultivate in spatii protejate.
 
Cei mai multi agricultori care au primit deja sumele in conturi provin din judetul Olt (1.099 beneficiari), Giurgiu (598) si Buzau (89). In functie de documentatiile depuse de catre directiile agricole judetene, urmeaza a fi efectuate platile si pentru restul celor inscrisi pentru ciclul 1 de productie, care au valorificat pe piata cantitatile prevazute pana la data de 15 iunie, respectiv circa 4.500 de beneficiari.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, in perioada urmatoare, fermierii vor mai primi alte 1,294 milioane de lei, respectiv 280.000 euro.
 
Restul celor inscrisi in program, care nu au livrat pe piata cantitatile prevazute, pot face dovada comercializarii tomatelor cultivate in spatii protejate in ciclul 2 de productie, si anume perioada noiembrie-decembrie 2017.
 
Numarul total al celor care s-au inscris in acest program este de 7.323 de beneficiari din toate judetele tarii, cei mai multi inscrisi fiind din judetele Olt, Giurgiu, Galati, Dolj, Buzau, Teleorman.
 
Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro pe an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de cel putin 1.000 de metri patrati, sa obtina o productie de minimum doua kilograme de tomate pe metru patrat, dar si sa valorifice o cantitate de tomate de 2.000 de kilograme, dovedita cu documente justificative.
 
Resursele financiare pentru aplicarea schemei de ajutor de minimis sunt in valoare de 179,75 milioane de lei, contravaloarea in lei a 40 de milioane de euro, si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2017.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton