Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cati bani au primit pana acum fermierii care cultiva tomate romanesti
Sumele sunt platite de MADR in cadrul unei noi scheme de plati lansate in acest an, pentru incurajarea productiei autohtone de tomate.
Conform celor mai recente date oficiale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a platit pana in prezent peste 27 de milioane de lei unui numar de 2.003 beneficiari ai programului de sustinere a tomatelor cultivate in spatii protejate.
Cei mai multi agricultori care au primit deja sumele in conturi provin din judetul Olt (1.099 beneficiari), Giurgiu (598) si Buzau (89). In functie de documentatiile depuse de catre directiile agricole judetene, urmeaza a fi efectuate platile si pentru restul celor inscrisi pentru ciclul 1 de productie, care au valorificat pe piata cantitatile prevazute pana la data de 15 iunie, respectiv circa 4.500 de beneficiari.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
valabila 48h
Astfel, in perioada urmatoare, fermierii vor mai primi alte 1,294 milioane de lei, respectiv 280.000 euro.
Restul celor inscrisi in program, care nu au livrat pe piata cantitatile prevazute, pot face dovada comercializarii tomatelor cultivate in spatii protejate in ciclul 2 de productie, si anume perioada noiembrie-decembrie 2017.
Numarul total al celor care s-au inscris in acest program este de 7.323 de beneficiari din toate judetele tarii, cei mai multi inscrisi fiind din judetele Olt, Giurgiu, Galati, Dolj, Buzau, Teleorman.
Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro pe an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de cel putin 1.000 de metri patrati, sa obtina o productie de minimum doua kilograme de tomate pe metru patrat, dar si sa valorifice o cantitate de tomate de 2.000 de kilograme, dovedita cu documente justificative.
Resursele financiare pentru aplicarea schemei de ajutor de minimis sunt in valoare de 179,75 milioane de lei, contravaloarea in lei a 40 de milioane de euro, si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2017.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura