Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Cei care nu au facut-o inca, mai au timp pana pe 15 mai pentru a depune la APIA o cerere de inscriere, daca indeplinesc conditiile de eligibilitate.
Pentru a accesa programul de susținere a producției de usturoi, solicitanții sprijinului trebuie să depună o cerere de înscriere în program până la data de 15 mai inclusiv, urmând ca Direcțiile Agricole Județene să verifice existența culturii și să înregistreze cererea în Registrul unic dedicat programului.
Până la inceputul acestei luni au fost înscriși în programul de susținere a producției de usturoi un număr de 136 de producători agricoli de la nivelul întregii țări, din totalul de 299 de fermieri doritori să beneficieze de ajutorul de minimis. Județele cu cei mai mulți solicitanți înscriși în Program sunt Teleorman, Satu Mare, Botoșani, Buzău, Mureș, Timiș, Constanța și Bihor.
Condițiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească, cumulativ, pentru acordarea ajutorului de minimis de 1.000 de europe hectar sunt detinerea unei suprafațe cultivate cu usturoi de minim 3.000 de metri patrati, o producție de minim 3 kilograme de usturoi pe 10 metri patrati, si să detinerea dovezii producției realizate.
Totodată, fermierii eligbili trebuie sa fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi în anul de cerere.
Vvalorificarea producției se face în perioada 1 iulie - 29 noiembrie a anului de cerere, iar documentele justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare) care atestă comercializarea producției de usturoi valorificate în anul 2019, se depun la direcțiile agricole județene până la data de 29 noiembrie.
Schema de ajutor de minimis se desfășoară pe o perioadă de 3 ani, respectiv 2019-2021, iar sprijinul financiar este de 1.000 euro/ha cultivat cu usturoi și se calculează proporțional cu suprafața de pe care s-a obținut o cantitate minimă de 3.000 kg/ha. Bugetul pentru anul 2019 este de 2.000.000 euro (9.300.000 lei) și se aprobă anual.
Până la inceputul acestei luni au fost înscriși în programul de susținere a producției de usturoi un număr de 136 de producători agricoli de la nivelul întregii țări, din totalul de 299 de fermieri doritori să beneficieze de ajutorul de minimis. Județele cu cei mai mulți solicitanți înscriși în Program sunt Teleorman, Satu Mare, Botoșani, Buzău, Mureș, Timiș, Constanța și Bihor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Condițiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească, cumulativ, pentru acordarea ajutorului de minimis de 1.000 de europe hectar sunt detinerea unei suprafațe cultivate cu usturoi de minim 3.000 de metri patrati, o producție de minim 3 kilograme de usturoi pe 10 metri patrati, si să detinerea dovezii producției realizate.
Totodată, fermierii eligbili trebuie sa fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi în anul de cerere.
Vvalorificarea producției se face în perioada 1 iulie - 29 noiembrie a anului de cerere, iar documentele justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare) care atestă comercializarea producției de usturoi valorificate în anul 2019, se depun la direcțiile agricole județene până la data de 29 noiembrie.
Schema de ajutor de minimis se desfășoară pe o perioadă de 3 ani, respectiv 2019-2021, iar sprijinul financiar este de 1.000 euro/ha cultivat cu usturoi și se calculează proporțional cu suprafața de pe care s-a obținut o cantitate minimă de 3.000 kg/ha. Bugetul pentru anul 2019 este de 2.000.000 euro (9.300.000 lei) și se aprobă anual.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News