Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce a discutat Petre Daea la Bruxelles, cu reprezentantii Comisiei Europene

ce-a-discutat-petre-daea-la-bruxelles-cu-reprezentantii-comisiei-europene

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a efectuat in intervalul 4-5 decembrie, alaturi de prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, si de membrii Guvernului Romaniei o vizita de lucru la Bruxelles, pentru a participa la reuniunea comuna a Guvernului Romaniei si a Comisiei Europene.


Cu aceasta ocazie, oficialii romani au participat la o serie de dezbateri privind prioritatile si programul presedintiei Romaniei la Consiliul UE, realizandu-se astfel schimburi de opinii intre membrii Guvernului si cei ai Colegiului Comisarilor pe aspecte referitoare la Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, Migratie, Brexit, Piata Unica si Relatii Externe.
 
In cadrul vizitei de la Bruxelles, miercuri, 5 decembrie 2018, Petre Daea, alaturi de ceilalti ministri romani, a luat parte la intrevederea Prim-ministrului Romaniei, Viorica Dancila, cu Secretarul General al Consiliului, Jeppe Tranholm-Mikkelsen.
 
Intalnirea face parte din dialogul uzual al reprezentantilor statului care va exercita Presedintia rotativa a Consiliului UE cu oficiali ai institutiilor europene. In cadrul vizitei oficiale delegatia guvernamentala a participat la dejunul de lucru cu membrii Colegiului Comisarilor, ocazie cu care Prim-ministrul Viorica Dancila prezentat prioritatile Presedintiei Romane a Consiliului UE si asupra Viitorului Europei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Oficialii romani au transmis aprecierea pentru buna colaborare cu Secretariatul General al Consiliului pe perioada pregatirilor pentru preluarea Presedintiei rotative a Consiliului UE, atat in ceea ce priveste aspectele de fond, cu accent pe colaborarea in elaborarea Programului comun de lucru pe 18 luni al Consiliului UE/al Trio-ului Romania-Finlanda-Croatia, cat si cu privire la sprijinul acordat de Secretariatul General al Consiliului pentru formarea profesionala a expertilor romani cu atributii in procesul de negociere a dosarelor active la nivel UE. La randul sau, Secretarul General al Consiliului a prezentat rolul pe care Presedintia romana il va avea in relatia cu institutiile europene – Consiliul, Comisia si Parlamentul European.
 
Oficialii romani au dat asigurari ca, pe perioada detinerii presedintiei Consiliului Uniunii Europene, vor depune toate eforturile si energia pentru inchiderea in cele mai bune conditii a cat mai multe dosare, urmarind in egala masura, calitatea formulelor de compromis si obtinerea unui acord in timp util.
 
In ce priveste domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, MADR informeaza ca se lucreaza in paralel, la elaborarea, impreuna cu Finlanda si Croatia, a Programului de lucru al Consiliului pentru 18 luni (Trio). In acest exercitiu au fost intensificate dialogurile sectoriale cu cele doua state membre, la nivel politic si tehnic.
 
Trio-ul va acorda o atentie deosebita Politicii Agricole Comune avand in vedere importanta acesteia pentru securitatea alimentara, cresterea productivitatii, asigurarea unui nivel de trai echitabil pentru fermieri, stabilizarea pietelor precum si rolul cheie al acesteia pentru cetateni si societate in ansamblu privind protejarea mediului si adaptarea la schimbari climatice, generarea de locuri de munca si crestere economica, si nu in ultimul rand mentinerea viabilitatii zonelor rurale.
 
Din aceasta perspectiva, bugetul PAC trebuie sa fie consistent pentru a oferi solutii adaptate si specifice pentru agricultura si dezvoltare rurala. Reducerea decalajelor poate fi realizata prin finantari adecvate in domeniul dezvoltarii rurale, precum si prin asigurarea unei convergente reale a platilor directe.
 
Ministrul a subliniat ca PAC va pune un accent puternic pe deblocarea potentialului in materie de cercetare, inovare, formare si utilizare a serviciilor de consiliere, pentru a imbunatati grija fata de mediu si clima, inclusiv prin utilizarea mai eficienta a resurselor.
 
De asemenea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a reiterat importanta colaborarii la nivel politic si de experti tehnici pentru a obtine rezultate comune in cadrul presedintiei Romaniei la Consiliul UE.
 
Tot in cursul zilei de 5 decembrie 2018, ministrul a avut o intalnire cu Adina Valean, presedintele Comisiei pentru Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara a Parlamentului European. Cu aceasta ocazie, cei doi oficiali au avut o prima discutie privind agenda de lucru pentru Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016