Exclusiv
Publicat in: Stiri
Fermierii care vor să beneficieze de schema de ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură trebuie să solicite documentele fiscale de vînzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor, pentru toate cantităţile achiziţionate şi utilizate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, autoritatea care administrează schema de ajutor este Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) prin centrele judeţene/locale, iar beneficiarii pot depune cererile de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare, după publicarea Ordinului MADR în Monitorul Oficial. Procedurile de implementare şi control, precum şi formularistica necesară privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură au fost aprobate prin Ordinul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 126 din 26 februarie 2010, act normativ transmis deja la Monitorul Oficial al României, pentru publicare. Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură, privind acordarea de ajutoare de stat pentru aplicarea unui nivel al accizei de 21 de euro/1.000 de litri pentru motorina utilizată în agricultură.
Nivelul accizelor a fost stabilit la echivalentul în lei a 21 euro/1.000 litri, faţă de rata cuprinsă între 293,215 euro/1.000 litri în 2010 şi 309/euro/1.000 litri în 2012. Ajutorul se acordă prin rambursare şi se aplică pentru o cantitate totală anuală de motorină de maximum 700,646 milioane litri. Această cantitate se repartizează între diferite ramuri de producţie primară, în funcţie de consumul mediu pe hectar pentru fiecare activitate. Bugetul total prevăzut pentru cei trei ani de aplicarea a schemei de ajutor este de 3.050.000.000 lei (circa 735,1 milioane euro).

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton