Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ce este specific culturii marului in Romania?
Livezile de mar din Romania sunt concentrate in zona subcarpatica meridionala a judetelor: Arges, Valcea, Dambovita si Prahova; de asemenea, in nord-vestul tarii, in judetele: Bistrita Nasaud, Maramures, Salaj, Cluj, Satu Mare, Bihor; in nordul Moldovei, judetul Suceava.
Importante suprafete de mar se mai afla amplasate si in judetele: Mures, Sibiu, Bacau, Iasi, Buzau, Dolj, Caras-Severin, Timisoara si Arad. Altitudinea la care se gasesc amplasate livezile de mar in Romania este cuprinsa, in cea mai mare parte, intre 350 si 600 m. In mod exceptional, in microzone favorabile, intalnim livezi si la 800 m altitudine (Bilcesti – Arges), ca si la altitudini mai mici de 350 m.
- Tehnologia cultivarii marului
- Soiuri de mar rezistente la boli si daunatori
- merele romanesti pe cale de disparitie
- alte articole din pomicultura
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Principalii factori climatici din zonele amintite, au valori ce se incadreaza in cerintele de cultura ale marului. Temperatura medie anuala fiind cuprinsa intre 8°C si 9°C, media temperaturilor maxime din luna iulie, cuprinsa intre 24°C si 26°C, media minimelor din ianuarie-februarie de -7°C si -8°C.
Precipitatiile medii anuale sunt cuprinse intre 700 mm si 800 mm, iar frecventa accidentelor climatice (grindina, bruma si ingheturi tarzii de primavara) este redusa. Sistemul de cultura dominant in livezile comerciale dupa anul 1965, a fost sistemul intensiv care se pastreaza si astazi.
Dr. Ing. Gh. PETRE, Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Pomicola Voinesti
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News