
Importante suprafete de mar se mai afla amplasate si in judetele: Mures, Sibiu, Bacau, Iasi, Buzau, Dolj, Caras-Severin, Timisoara si Arad. Altitudinea la care se gasesc amplasate livezile de mar in Romania este cuprinsa, in cea mai mare parte, intre 350 si 600 m. In mod exceptional, in microzone favorabile, intalnim livezi si la 800 m altitudine (Bilcesti – Arges), ca si la altitudini mai mici de 350 m.
- Tehnologia cultivarii marului
- Soiuri de mar rezistente la boli si daunatori
- merele romanesti pe cale de disparitie
- alte articole din pomicultura
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Principalii factori climatici din zonele amintite, au valori ce se incadreaza in cerintele de cultura ale marului. Temperatura medie anuala fiind cuprinsa intre 8°C si 9°C, media temperaturilor maxime din luna iulie, cuprinsa intre 24°C si 26°C, media minimelor din ianuarie-februarie de -7°C si -8°C.
Precipitatiile medii anuale sunt cuprinse intre 700 mm si 800 mm, iar frecventa accidentelor climatice (grindina, bruma si ingheturi tarzii de primavara) este redusa. Sistemul de cultura dominant in livezile comerciale dupa anul 1965, a fost sistemul intensiv care se pastreaza si astazi.
Dr. Ing. Gh. PETRE, Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Pomicola Voinesti
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News