Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce modificari mai pot fi facute la cererile unice pentru subventii

ce-modificari-mai-pot-fi-facute-la-cererile-unice-pentru-subventii

Termenul limita pana la care aceste modificari pot fi aduse sau chiar pot fi retrase cererile, este data de 31 mai.


Conform portalului APIA, schimbarea datelor din cererea unica de plata se poate face din iniţiativa solicitantului de plati directe. Fermierii completeaza si depun la Centrele locale sau judeţene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura urmatoarele formulare:
- Schimbarea declaratiei de suprafata pentru anul 2018 - M1 (se poate: mari suprafata unei parcele/subparcele deja declarate, schimba cultura, diviza parcela in subparcele, modifica numarul blocului fizic daca fermierul nu a fost notificat de APIA cu privire la erori sau nu a fost supus controlului pe teren, modifica suprafaţa unei parcele deja adaugata prin formular M2, - Pentru culturile modificate, care implica prezentarea la APIA a unor documente specifice in conformitate cu schemele pentru care solicita plata, acestea sunt prezentate de fermieri in termenele precizate de legislaţie.
- Completarea declaratiei de suprafaţa pentru anul 2018 - M2. Suprafetele adaugate prin M2 sunt justificate de documente doveditoare ale utilizarii terenului. Se pot adauga una sau mai multe parcele individuale, declarata(e) ulterior depunerii cererii initiale, inclusiv parcele pentru care se solicita sprijin pe masurile de dezvoltare rurala. Se poate inscrie pachetul/varianta /subpachetul in declaratia de suprafata. Se pot adauga si scheme si/sau masuri/pachete/subpachete/variante.
 
Termenul limita pentru depunerea celor doua formulare M1 şi M2 este 31 mai 2018 inclusiv, fara aplicarea de penalitati.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Fermierii care depun aceste tipuri de formulare de modificare, prin care solicita plata si pentru ANT 2-6  (ajutor national tranzitoriu pentru in pentru fibra, ANT 2, si pentru sfecla de zahar, ANT 6) şi/sau/sprijin cuplat trebuie sa bifeze si in cererea de plata rubrica aferenta schemei de sprijin pentru care solicita sprijin si sa prezinte in termenele prevazute de legislatie documentele aferente culturii respective si/sau noii suprafete in conformitate cu schemele pentru care solicita plata.
 
Declaratia privind modificarea cererii in IPA-Online se completeaza si semneaza de catre fermier inclusiv in cazul modificarilor M1 si M2 (parte integranta a cererii unice de plata).
- Retragerea unei/unor parcele sau unei parti dintr-o parcela din declaratia de suprafata, a pachetelor de agro-mediu de pe parcela (retragere partiala de suprafeţe) - M3. 
 
O cerere unica de plata poate fi retrasa in totalitate sau partial in orice moment, in scris. Daca APIA a informat deja fermierul cu privire la eventualele cazuri de neconformitate din cererea unica de plata, daca APIA a avertizat fermierul cu privire la intentia sa de a efectua un control la fata locului sau daca, in cadrul unui control la fata locului, se constata orice neconformitate, nu sunt autorizate retragerile in ceea ce priveste acele parti din cererea unica de plata care sunt implicate.
Retragerea unei/unor parcele sau unei parti dintr-o parcela din declaratia de suprafata si a bifelor de solicitare corespunzatoare (retragere partiala de suprafete) se efectueaza prin intermediul formularului M3.
 
- Declaratia de retragere totala a suprafetei din cererea de plata 2018 - retragerea intregii suprafete declarata de fermier in cererea de plata se poate realiza oricand (se specifica clar motivul retragerii), mai putin in situaţiile precizate deja mai sus.
 
- Schimbarea adresei/coordonatelor bancare/numelui societatii, fara i a se modifica CUI-ul-M4-se depune de catre fermier, fara penalitati, la orice moment.
Formularul se depune la CL/CJ al APIA de catre fermier, fara penalizari, in orice moment dupa depunerea cererii unice de plata pana la emiterea Deciziei de plata.
 
Documente anexate, dupa caz, la solicitarea de modificare a datelor cererii sunt copie CUI / CIF / CI pentru modificare denumire / nume / adresa si dovada coordonate bancare ca urmare a modificarii datelor bancare.
 
Modificarea datelor cererii ca urmare a schimbarii formei de organizare. In acest caz se completeaza „Cererea pentru transfer de exploatatie/schimbarea formei de organizare” care se depune la CL/CJ al APIA de catre fermier, fara penalizari, in orice moment dupa depunerea cererii unice de plata pana la finalizarea controlului administrativ.
Acest tip de modificare se notifica in termen de 15 (cincisprezece) zile calendaristice de la data aparitiei ei.Documentele anexate vor fi  anexate copie certificat de inregistrare / respectiv dovada radierii, dupa caz si dovada coordonate bancare.
 
- Solicitarea de retragere a sprijinului aferent unei/unor scheme de plata in campania 2018  este luata in considerare oricand, mai putin in situatiile de la punctul 3.Cererea unica de plata poate fi modificata si din initiativa autoritatii.
 
Solicitantul este notificat de APIA privind erorile/modificarile din cerere pe care trebuie sa le clarifice in termen de 15 zile de la data la care fermierul a semnat confirmarea de primire. Numai solicitantul insusi sau o persoana imputernicita de el poate completa formularele mentionate. Pentru toate modificarile aduse cererii unice de plata se vor prezenta documente justificative care sustin aceste modificari.
 
Fermierii pot aduce modificari cererii unice de plata sau pot retrage in totalitate cererea unica de plata sau parţi ale acesteia numai daca APIA nu a informat deja beneficiarul cu privire la eventualele neconformitati din cererea unica de plata sau nu a notificat fermierului intentia sa de a efectua un control la fata locului.
 
In cazul in care in cadrul unui control la fata locului, a fost constatata o neconformitate, modificarile sau retragerile nu sunt autorizate pentru parcelele agricole la care se refera neconformitatea.
 
In cazul in care modificarile aduse cererii unice de plata au incidenta asupra documentelor justificative sau asupra contractelor care trebuie prezentate, respectivele documente sau contracte se vor actualiza in consecinta.
 
Numai solicitantul insusi sau persoana imputernicita de el poate efectua modificari ale cererii unice de plata. Imputernicirea se realizeaza prin procura notariala (in cazul persoanelor fizice) sau delegatie de imputernicire (in cazul persoanelor juridice). Acestea trebuie sa fie insotite si de copiile CI/BI ale titularului cererii unice de plata si al imputernicitului care trebuie atasate la dosarul cererii de plata. Imputernicitul inlocuieste titularul doar in scopul si pentru perioada pentru care a fost emisa imputernicirea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016