Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce modificari s-au adus modului de acordare a subventiilor pentru campania 2018

ce-modificari-s-au-adus-modului-de-acordare-a-subventiilor-pentru-campania-2018

Guvernul a dispus modificarea ordonantei de urgenta care reglementeaza plata subventiior, pentru a fi in acord cu noile directive ale Politicii Agricole Comune.


Pentru campania de plati demarata la 1 martie, Guvernul a operat unele schimbari legislative impuse de noua Politica Agricola Comuna, modificari menite să simplifice si sa flexibilizeze anumite conditii de eligibilitate dar si sa faciliteze accesul tinerilor fermieri la platile destinate lor.
 
Iata care sunt principalele modificari aduse ordonantei care reglementeaza plata subventiilor, modificari care vor intra in vigoare odata cu demararea noii campanii de plati:
- parloaga inseamna teren arabil necultivat pe durata unui an, intretinut in bune conditii agricole si de mediu, pe care se efectueaza activitatea minima asa cum este definita la art. 2 alin. (2) lit. c) din ordonanta. Perioada in care terenul este lasat in parloaga este de minim 6 luni intr-un an calendaristic si acopera lunile aprilie-septembrie.
– teren in pregatire pentru culturi permanente inseamna teren pe care urmeaza sa se infiinteze culturi permanente si pe care se desfasoara activitate minima. Regimul de teren in pregatire pentru culturi permanente poate fi mentinut pe o perioada de maximum 3 ani, care incepe cu anul primei declarari a acestuia pentru schema de plata unica pe suprafata.
– efectuarea unei activitati minime pe suprafetele agricole, mentinute in mod obisnuit intr-o stare adecvata pentru pasunat sau pentru cultivare, prin realizarea a cel putin o taiere anuala de intretinere si, respectiv, cel putin o cosire anuala a ierburilor dintre randuri sau o lucrare anuala de intretinere a solului, in cazul viilor si livezilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

– Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale este autoritatea competenta pentru gestionarea fondurilor Uniunii Europene pentru agricultura si dezvoltare rurala, respectiv Fondul european pentru garantare in agricultura (FEGA), Fondul european pentru agricultura si dezvoltare rurala (FEADR) si fondurilor din bugetul national aferente FEGA si FEADR, incluzand elaborarea legislatiei specifice.
 
Hectar eligibil inseamna:
a) orice suprafata agricola a exploatatiei care este utilizata pentru o activitate agricola; sau
b) orice suprafata care a dat dreptul la plati in 2008 in cadrul schemei de plata unica pe suprafata si care pe durata angajamentului relevant al fermierului individual, este impadurita in temeiul legislatiei in vigoare.
 
Vor fi considerate zone de interes ecologic:
a) terase;
b) elemente de peisaj – garduri vii/fasii impadurite/arbori in aliniament, arbori izolati, palcuri arbustive din zona de campie, iazuri, rigole;
c) zone tampon situate pe marginea apelor curgatoare sau statatoare si margini de camp;
d) zone cu specii forestiere cu ciclu scurt de productie;
e) terenuri impadurite prin masura 221 „Prima impadurire a terenurilor agricole” din cadrul PNDR 2007-2013, prin submasura 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite” din cadrul PNDR 2014-2020 sau in temeiul unei scheme nationale ale carei conditii respecta dispozitiile articolului 43 alineatele (1), (2) si (3) din Regulamentul (CE) nr. 1698/2005 sau ale articolului 22 din Regulamentul (UE) nr. 1305/2013;
f) zone cu culturi secundare sau strat vegetal;
g) zone cu culturi fixatoare de azot;
h) zone cu Iarba elefantului-Miscanthus.
 
Plata pentru tinerii fermieri se acorda fiecarui fermier pentru o perioada de cinci ani, incepand de la prima depunere a cererii de plata pentru tinerii fermieri, cu conditia ca depunerea cererii sa aiba loc in termen de 5 ani de la data stabilirii conform alin (2) lit. a).
 
Perioada de 5 ani se aplica de asemenea fermierilor care au beneficiat de plata pentru tinerii fermieri pentru cererile depuse inainte de anul de cerere 2018.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016