Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce se va întâmpla cu preţurile alimentelor


Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, dă asigurări că românii vor cumpăra alimente mai ieftine de Crăciun sau cel puţin la aceleaşi preţuri ca acum. Producătorii susţin însă că nu mai au resurse pentru a reduce preţurile, iar majorările sunt operate de comercianţii care vor profituri mari. Comercianţii care nu vor tăia din preţuri sau le vor rotunji vor rămâne cu marfa nevândută.
"Nu sunt justificate creşterile de preţuri. Eu cred că ele chiar se vor duce în jos în perioada Sărbătorile de Iarnă", a subliniat Tabără, la lansarea celui de-al doilea raport al Consiliului Concurenţei privind provocările pieţei unice şi concurenţa în sectoare sensibile.

Preţul cărnii de pui se dublează de la fermă la raft

Anunţul privind reducerea preţurilor la alimente vine în contextul în care, de mâine, fermierii vor putea primi sumele aferente avansului pentru subvenţiile pe pământ, respectiv puţin peste 161 de lei/hectar. Totuşi, producătorii spun că nu mai pot susţine ieftinirea alimentelor, din moment ce costurile de producţie au crescut, iar comercianţii umflă preţurile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Preţul mediu la carnea de pui, la ieşirea din fermă, e mai mic anul acesta comparativ cu 2009. Noi nu putem creşte preţurile, căci a scăzut puterea de cumpărare. Noi vindem în pierdere, comercianţii fac profit", ne-a declarat Ilie Van, şeful patronatului din industria avicolă. Potrivit lui, costul mediu de producţie pentru un kilogram de carne de pui în viu se ridica la 3,7 lei în 2009, iar până la finele acestui semestru va avansa la 4,49 de lei, pe fondul scumpirii cerealelor şi a energiei.

Carnea de pui se vinde în medie cu 6,5 lei/kg din abator şi ajunge pe piaţă la peste 16 lei/kg. Şi un ou ajunge la raft cu un preţ dublu faţă de cel de la producător, de 0,29 de lei. De asemenea, un kilogram de carne de porc în viu costă 5,3-5,6 lei, iar în unele târguri se vinde şi cu 11 lei.

Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016