Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CE va mari la 50% pragul pentru platile in avans la proiectele de dezvoltare rurala


Comisia Europeana a anuntat ca va majora de la 20%, cat este in prezent, la 50% nivelul maxim al platii in avans care poate fi achitata beneficiarilor pentru proiectele de dezvoltare rurala autorizate in 2009 sau 2010.
"Cadrul legal existent privind sprijinul pentru dezvoltarea rurala din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala (FEADR) le permite beneficiarilor sa obtina o plata in avans de 20% din ajutorul public legat de investitii, cu conditia constituirii unei garantii bancare sau a unei garantii echivalente. Comisia pregateste, in prezent, o modificare a normelor de aplicare a dezvoltarii rurale, prin care va creste la 50% nivelul maxim al platii in avans care poate fi achitata beneficiarilor in ceea ce priveste investitiile autorizate in 2009 sau 2010", a anuntat CE, potrivit Newsin.

De asemenea, potrivit sursei citate, principiul gestionarii financiare solide nu permite efectuarea platilor pe baza promisiunii unor investitii viitoare, nici chiar in cazul unui angajament ferm. Cu toate acestea, agentia de plati a statului membru are posibilitatea de a rambursa cheltuielile suportate de beneficiarii programului de dezvoltare rurala in mai multe transe, pe masura ce investitia progreseaza, pentru a evita sarcina financiara inutila pentru beneficiarul final.

"In plus, beneficiarii pot solicita platile in avans mentionate cu scopul de a incepe investitia", mai spune Comisia Europeana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Anuntul CE vine ca raspuns la intrebarea adresata de europarlamentarul roman Constantin Dumitriu (PPE-DE, PD-L) cu privire la simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor pentru dezvoltare rurala.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016