Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cearta cercetătorilor a uscat 80 de hectare de pădure
410.000 de puieţi de stejar şi frasin, ai unei plantaţii înfiinţate anul acesta, s-au uscat! Timp de trei săptămâni, 150 de oameni au muncit pe brânci, degeaba! Firma care a realizat împădurirea pe banii săi, a abandonat proiectul după ce a constatat că Administraţia Fondului de Mediu nu mai are de gând să deconteze cheltuielile. Proiectul a avut girul Institulului de Biologie din cadrul Academiei Române, dar ulterior Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice a blocat totul, susţinând că trebuiau plantate alte tipuri de puieţi.
Autorităţile din Gherăseni au aflat anul trecut, în august, de programul Ministerului Mediu prin care puteau fi accesate fonduri pentru împădurirea terenurilor degradate. Au angajat un proiectant care a făcut şi studiul de fezabilitate, aprobat imediat de minister, după care, în aprilie 2010, au început lucrările.
Peste 150 de oameni au plantat în trei săptămâni puieţi de frasin şi stejar, după reţete impuse de Institutul de Biologie din cadrul Academiei Române. După trei luni, plantaţia de puieţi s-a transformat într-o pădure de buruieni şi ciulini.
„Lucrările au început în primăvară, când s-au plantat 410 mii de puieţi. Sunt bani pierduţi iar în afară de gardul împrejmuitor nu cred că se mai poate recupera ceva", spune Marian Ţintă, viceprimarul comunei Gherăseni
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Problemele au început în momentul în care firma care a plantat puieţii a aflat că Administraţia Fondului de Mediu nu mai are de gând să deconteze facturile pentru lucrări. Consiliul Judeţean Buzău, instituţia responsabilă de implementarea proiectului, este prins la mijloc între executantul care îşi cere banii, 1.400.000 de lei, şi finanţatorul, adică Fondul de Mediu, care refuză să mai deconteze.
„Deşi firma executantă şi-a făcut treaba, niciuna dintre cererile de deblocare a banilor, şi au fost două până acum, nu a fost onorată de Fondul de Mediu. Astfel, pentru că nu şi-a primit banii, a abandonat întreţinerea puieţilor", spune Dumitra Drăghici, secretar al Consiliului Judeţean Buzău.
Citeşte mai mult în Adevărul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura