Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CEC s-ar putea îndrepta spre finanţarea agriculturii, apreciază Băsescu

Tags: cec bank

Reprezentantii Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania (FEADER) sustin capitalizarea CEC Bank si crearea unei divizii specializate in acordarea de credite pentru agricultura, cu dobanzi care sa nu fie mai mari de 8%, idee agreata si de presedintele Traian Basescu, potrivit Agerpres. Agricultorii au inaintat spre analiza presedintelui Romaniei un set de solutii pentru scoaterea din criza a agriculturii romanesti. Principala solutie care ar pune in miscare sectorul agricol este facilitarea accesului la investitii.
„Accesarea de fonduri structurale este dificila, din cauza lipsei de implicare a bancilor, a dobanzilor imposibil de platit, cat si a activitatii deficitare a institutiilor din domeniu“, au precizat reprezentantii FEADER. Prin urmare, ei propun capitalizarea CEC Bank si crearea unei divizii de agricultura, care ar urma sa se ocupe de creditarea productiei agricole si sa ofere produse bancare specifice acestei activitati, la care dobanda sa nu fie mai mare de 8%, propunere sustinuta si de presedintele Traian Basescu. Reprezentantii FEADER sustin ca toate formele de ajutor de stat care se dau in agricultura ar trebui sa fie facute exclusiv prin CEC Bank. Ei mai propun simplificarea si accelerarea modului de accesare a fondurilor structurale din Programul National de Dezvoltare Rurala, prin defalcarea pe domenii prioritare a sumelor de bani provenite din fondurile europene si accesarea lor independent, dar si acordarea posibilitatii de decontare a cursului valutar de la data implementarii proiectului, si nu de la data depunerii pentru aprobare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Asta deoarece, in cazul platilor pe suprafata, suma cuvenita fermierilor se diminueaza cu 15–20%, ca urmare a cresterii cursului valutar de la data platii fata de cel stabilit de APIA la elaborarea actului normativ, afirma membrii FEADER. In prezent, 3,5 mil. ha din suprafata agricola au ramas nelucrate, fie din lipsa banilor, fie din lipsa de interes, sustine Traian Basescu, care s-a aratat nemultumit si de faptul ca banii din imprumuturi externe nu au fost bine folositi, dand exemplu creditul de 90 mil. euro acordat de Banca Mondiala, in urma cu cinci ani, pentru refacerea sistemului de irigatii, si din care Romania a folosit doar 10 mil. euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton